1
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Otomobil tutkunları için kaçırılmaz fuar

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Bursa Oto Show 2006 fuarında birbirinden lüks otomobiller görücüye çıktı. Otomotivin merkezi olan Bursa'da yeni Clio'nun yanı sıra Doblo Premio ve Audi Q7 de ilk defa görücüye çıktı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve ODD Otomotiv Distribütörleri Derneği işbirliğiyle hazırlanan Oto Show 2006 Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı, 4-9 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen otomobil firmalarının katıldığı fuarın açılış kurdelesini Bursa Valisi Nihat Canpolat, Jandarma Alay Komutanı Murat Aslan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez birlikte kesti. Stantları vatandaşlarla birlikte gezen Bursa Valisi Nihat Canpolat, otomobil sanayinin üssü olan Bursa'da bu fuarın açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdi fuarda ilgiyi son model lüks araçlardan çok ünlü mankenler Tuğba Özay, Şenay Akay ve Esra Eron gördü. Vatandaşlar cep telefonlarıyla ünlü mankenlerin fotoğrafını çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Şenay Akay, derin göğüs dekoltesiyle fuarda firikik vermemek için çok dikkatli davrandı.

Dünyanın Quattro özellikli sil SUV'si Audi Q7 Türkiye'de İlk kez Bursa Oto Show'da sergilendi. Tasarım ve lüksün üst düzeyde tutulduğu 130 bin Euro'dan satışa sunulan Audi Q7 fuarda en fazla ilgi gösterilen araçlar arasında yer aldı.

Bursa'da üretilen ve ilk kez fuarda görücüye çıkan lüks Fiat Doblo Premio da alıcılarıyla buluştu. Fiat Marka Müdürü Altan Aytaç, İtalyanca'da ödül anlamına gelen Premio sayesinde satışları artıracaklarını belirterek, "İlk defa lansmanı Bursa'da yapıyoruz. Doblo 2006 yılının ticari aracı seçildi. Doblo'nun bu özel ödülüne karşılık Fiat'ın tüketiciye bir armağanı. Premio ilk defa burada görücüye çıkıyor. Şıklık, konfor, fonksiyonellik birarada. Diğer sınıfında olmayan zengin donanımı var. ABS, çift hava yastığı, CD playeri, uzaktan kumandalı merkezi kilit, yol bilgisayarı, park sensörü mevcut. Doblo 2001'den beri sürdürdüğü sınıfındaki liderliği pekiştireceğini ümit ediyoruz" dedi.

Bursa'da üretilen ve bugün fabrikada lansmanı yapılan Yeni Clio da fuarda müşterilere tanıtıldı. Yüzde 90'dan fazlası ihraç edilecek ve yıllık 150 bin üretim kapasitesi bulunan Clio'nun yüzde 10'luk kısmı Türkiye'de satılacak.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 17:15:00
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 18:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?