1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

"Malki davası" yeniden

Bursa'da, 11 yıl önce Musevi asıllı iş adamı Nesim Malki'nin öldürülmesiyle ilgili ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Erol Evcil, Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi'nin, davanın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yargılanmalarına devam edildi.
 
2 yıl önce, Malki'nin öldürülmesine karıştıkları iddia edilen Erol Evcil, Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi'nin de aralarında bulunduğu 7 sanığa ceza yağmıştı. Ancak mahalli mahkemenin kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürme suçundan yeniden yargılanmaya başlanan sanıkların bugünkü duruşmasına, Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi, Emin Menge, Mücahit Çakal ile nezaretteyken işkence gördüğü halde Erol Evcil'e sağlam raporu verdikleri iddiasıyla görevini kötüye kullanmak suçundan yargılanan doktorlar Feridun Abdullah Karadağ katılmadı.
 
Sanık avukatları Özer Kırca, Emin Akalın ve Semra Cengiz'in hazır bulunduğu duruşmada, yakalanamayan sanıklar Şükrü Elverdi ve Burhattin Türkeş'in dosyaları davanın karara bağlanması için ayrılırken, diğer sanıklar Erol Eşrefoğlu (Evcil) Emin Menge, Mücahit Çakal ve Feridun Abdullah Karadağ hakkında savcının mütalaa hazırlaması istendi. Duruşma mütalaanın hazırlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 16:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?