1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Hastanede dolandırıcılık girişimi

Bursa'da hastanede bir kadını, babasının ambulansla sevki için 250 YTL gerektiğini belirterek dolandırmaya çalışan şahıs şüphe üzerine yakalandı.
 
Alınan bilgiye göre, sahte kimlik kullanan Erhan G. isimli şahıs, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde böbrek rahatsızlığı bulunan Recep Timur'un (74) kızı Zübeyde Esentimur'un (48) yanına yaklaşarak, "Babanızın patolojik sonuçları kötü çıktı.
Uludağ Üniversitesi'ne sevk edilmesi lazım. Bunun için de 250 YTL ambulans parası gerekiyor" dedi. Aldığı kötü haberle yıkılan kadının üzerinde para olmadığını söylemesi üzerine Erhan G., "Babanın emekli maaşı yok mu?" diye sordu. "Parası var ancak evde" diyen Esentimur'a anahtarı soran Erhan G., evin anahtarını almak için 3. kattaki Üroloji Servisi'ne çıktı. Odadan evin anahtarını almak isterken aynı serviste tedavi gören emekli başkomiser Mustafa Duman'ın şüphelenerek sorular sorması üzerine foyasının ortaya çıkacağını anlayan Erhan G. kaçmaya başladı. Hastane koridorlarında kovalamaca yaşanırken, özel güvenlik görevlileri ve hastane polisi zanlıyı bahçede yakaladı. Hastane içindeki bu kovalamaca ve zanlının kaçış anı ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Üzerinden sahte kimlik çıkan zanlı, olay yerine gelen asayiş ekiplerine teslim edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 11:25:45
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 11:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?