5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

1 lira için 19 yıl ceza

Bursa'nın Beşevler Mahallesi'ndeki minibüs durağında, 1 YTL yüzünden tartıştığı kahyanın kardeşini öldürdüğü iddia edilen Temel Öztürk, 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan 15 yıl 10 ay hapse çarptırılan Temel Öztürk'ün (27) cezası, Yargıtay tarafından az olduğu gerekçesiyle bozuldu. 1 milyon lira yüzünden katil olan Öztürk, yapılan ikinci yargılamanın ardından 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fakat sanığın cezası bu kez de yeni TCK'da lehe olan hükümlerin indirilmesi yönünde yapılan talep üzerine bozuldu. Bunun üzerine tekrar hakim karşısına çıkan Öztürk, hakkındaki iddiaları yalanlarken, "Fatih benim samimi arkadaşımdı. Olay günü şoförlük yaptığım durakta Fatih'in ağabeyi olan Yüksel Yazar benden 1 YTL kahyalık ücreti istedi. Ben de yanımda para olmadığını, daha sonra vereceğimi söyledim.

Tartışmaya başladık. Ben olay büyümesin diye oradan uzaklaştım. Bir müddet sonra Yüksel bana sandalye ile saldırdı. Ben de korkutmak için yanımda bulunan dedemden kalma silahı çıkartarak ateş ettim. Üzerime çullanıp silahı almaya çalıştılar. Bu sırada silah ateş alınca, Fatih Yazar yaralanmış. Onun orada olduğunu bile hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme önce müebbet hapis cezası verdiği sanığın cezasına indirim uyguladı. Cinayet suçundan 18 yıl 4 ay, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 10 ay ceza verilen sanık toplam olarak 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 14:45:29
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 09:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?