1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

117 hırsızlığın faili suç üstü yakalandı

Bursa'da, baro evi inşaatını kullanarak yan taraftaki işhanına giren ve 4 işyerinden hırsızlık yapmaya çalışan zanlı, polis tarafından suçüstü yakalandı. Zanlının, 2 gün önce yine, "bir işhanından soygun yaptığı" şüphesiyle yakalandığı, daha sonra serbest bırakıldığı, 117 hırsızlık vakasının da faali olduğu belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre olay, Hocaalizade Mahallesi bulunan Beker İşhanı'nda meydana geldi. Atatürk Heykeli arkasındaki baro evi inşaatından Beker İşhanı'na tırmanan ve pencereyi kıran zanlı, Şenocak İnşaat Firması, Diş Teknisyeni Yaşar Şenbakan, İnşaat Mühendisi Zeki Gür ve Gencal İnşaat'a ait işyerlerine girdi. Kapıları zorlayan zanlı, içeride uzun süre değerli eşya aradı. Şenocak Firması'ndan bir cep telefonu çalan zanlı, Gencal İnşaat'ın çelik para kasasını da açmaya çalıştı, ancak başaralı olamadı. Sabah saatlerinde işyerine gelen esnaf olayın şaşkınlığıyla polise başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, işhanı çevresinde dolaşan sabıkalı Y.Ö.'yü gözaltına aldı. Zanlının, 117 hırsızlık vakasının da faali olduğu belirtildi. 

İşhanı sakinlerinden Murat Sevinç, hırsızlık olaylarını önlemek için kilit üstüne kilit taktıklarını belirterek, "Polis yakalıyor, ama şahıslar cezaları yüksek olmadığı için serbest kalıyorlar. Bundan sonra işhanında nöbet tutmaya başlayacağız. Can ve mal güvenliğimiz kalmadı" dedi.
.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2006 Cumartesi 19:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?