5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

20 yıl istendi, tahliye oldu!

Bursa'da, cezaevinden tahliye olduktan 1 hafta sonra bir çocuğun cep telefonunu gasp ettiği iddia edilen 19 yaşındaki sanık, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye oldu.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "gasp" suçundan 20 yıla kadar hapsi talep edilen Bayram Boynukısa (19), bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Sanık Boynukısa, bir önceki ifadesinde, mağdur E.D.'den (15) görüşme yapmak için telefonunu istediğini belirterek, "Cihazdan onun kartını çıkartıp kendi kartımı taktım. Konuşa konuşa bakkala gittim. Döndüğümde Erkan D. yoktu. Etrafıma bakınırken Sedat Kutluay adında bir arkadaşım geldi.

'Ben Erkan'ı tanıyorum. Telefonu bana ver. Ben ona veririm' dedi. Ben de cihazı ona verdim. Kimsenin cep telefonunu gasp etmedim" demişti.

Duruşmaya, müşteki olan babası Seçkin Dereli ile birlikte katılması beklenen mağdur E.D. gelmedi. Eski Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre 20 yıla kadar hapsi talep edilen, fakat değiştirilen yeni TCK'da gasp cezasının düşürülmesi üzerine sanık Boynukısa'ya 6 yıl hapis verildi.

Ardından mahkeme, cep telefonunun değerinin düşük oluşu, sanığın duruşmadaki iyi hali ve hafifletici sebepleri göz önüne alarak, cezayı 2 yıl 6 aya düşürdü. 7 aydır cezaevinde tutuklu bulanan sanık, tahliye edildi. Sanık, Yargıtay'ın cezayı onaması halinde verilen hapis cezasını yatacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 12:22:56
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 11:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?