1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

3 kişi adliyeye sevkedildi

Bursa'da marketlerden alışveriş yaparak piyasaya sahte para sürdükleri öne sürülen birisi bayan 3 kişilik şebeke polis tarafından yakalandı. Bir hafta önce kendilerini takip eden Asayiş ekibinin kaza yapmasına ve 2 polisin yaralanmasına sebep olan İstanbullu şebekeyle birlikte çok sayıda sahte YTL, bir adet 200 Euro ile esrar, uyuşturucu hap ve tabanca ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, son bir haftadır kent merkezinde market ve fırınlara sahte 50 YTL'lik banknotları alışveriş karşılığında sürdüğü iddia edilen 34 plakalı otomobildekiler takibe alındı. İçerisinde birisi bayan 3 kişinin bulunduğu otomobil, Beşevler'deki bir fırın ve Emek Mahallesi'ndeki 3-4 ayrı marketten alışveriş yapıp sahte para verdi. Operasyon düzenleyen polis, Erdal A. (39), Okan Ç. (34) ve Ayşe P. (30) isimli şahısları Ataevler Mahallesi'nde yakaladı. Otomobil içerisinde yapılan aramada 50 adet sahte 50 YTL, bir adet sahte 200 Euro, 1 adet tabanca, 1 adet uyuşturucu hap, 50 gram esrar maddesi ile 700 YTL gerçek para ele geçirildi.

Şüphelilerin aile görünümünde marketlerden alışveriş yaptığı, 4-5 milyon liralık alışveriş yapıp sahte 50 YTL verdiği belirlendi. Zanlıların marketlerden satın aldıkları ekmek, bezelye, reçel, incir, pekmez ve sigaralara da delil olarak el konuldu.

Yapılan soruşturma sonucunda şahısların Bursa'da 7 ayrı olaya karıştıkları tespit edildi. Haklarında, "Teşekkül halinde piyasaya sahte para sürmek ve uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarından tahkikat evrakı hazırlanan 3 zanlı adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 15:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?