5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

30 YTL'ye plaka basıyor

Bursa'da izinsiz olarak plaka bastığı öne sürülen bir iş yerine yapılan baskında çok sayıda otomobil tescil plakası ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte yetkisiz olarak ve herhangi bir belge talep etmeden sözlü beyana göre araç plakası bastığı, bunun karşılığında plaka başına 30 YTL aldığı öne sürülen iş yerine baskın düzenledi.

Basılan plakaların araç sahipleri tarafından mühürsüz olarak araçlarda kullanıldığı bilgilerinin elde edilmesi üzerine mahkemeden alınan karar doğrultusunda yapılan baskında, çok sayıda plaka ve yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Yapılan çalışmalarda, basılan plakaların bazı araçlarda mühürsüz olarak kullanıldığı ,ayrıca araç sigortalarından haksız kazanç sağlamada kaza yapan araçlarda kullanıldığı anlaşıldı.

Polis, şüpheli bir kişi hakkında, "Yetkisiz olarak motorlu araçlara ait tescil plakası basmak ve kullandırmak" iddiasıyla tahkikat evrağı hazırlayıp, şahsı savcılığa sevk etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 15:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?