1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

34 bin 500 volt akıma kapıldılar

Hırsızlık amacıyla Tedaş'ın trafosunun da bulunduğu Kemal Uzan Vakfı'na ait eski Genç Parti binasına girdiği öne sürülen 2 kardeş, 34 bin 500 volt akıma kapılarak ağır yaralandı.

İddiaya göre, hırsızlık ve çok sayıda suçtan kaydı bulunan Ayhan S. (46) ile kardeşi Aydın S. (42), dün gece Sırameşeler Caddesi'nde daha önce Genç Parti İl Başkanlığı olarak kullanılan Kemal Uzan Vakfı'na ait kullanılmayan binaya girdi. İçinde Tedaş'a ait aktarma trafosunun da bulunduğu binada bakır kabloları çalmak istediği öne sürülen kardeşler, 34 bin 500 voltluk akıma kapıldı. Vücudunda yanıklar oluşan Ayhan S, dışarı çıkıp yardım istedi. 155 Haber Merkezi, ekipleri bölgeye yönlendirdi. Ayhan S. bina dışında ağır yaralı olarak bulunurken, Tedaş ekiplerinin olay yerine gelip akımı kesmesiyle kardeşi Aydın S. de içeriden kurtarıldı. Vücutlarında ileri derecede yanıklar bulunan Ayhan S. Çekirge Devlet Hastanesi'ne, kardeşi ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Ünitesi'ne kaldırıldı. İki kardeşin de hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Tedaş ve polis ekipleri, bugün tinerciler ve çevredeki alkollü kişiler tarafından kullanılan camları kırılmış binada incelemelerde bulundu. Binanın içerisindeki elektrik parçalarının, kabloların ve daha önce kullanılan malzemelerin talan edildiği, çok sayıda içki ve bali şişesinin bulunduğu gözlendi. Mahalle sakinleri, yetkililerden binanın kırılan camlarının onarılarak güvenlik tedbiri alınmasını istedi.

Kullanılmayan binadaki Tedaş trafosunda, 24 Şubat'ta da hırsızlık amacıyla girdiği öne sürülen ve kimliği belirlenemeyen 20-25 yaşlarındaki bir kişinin yanmış cesedi bulunmuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 19:15:13
Güncelleme :24 Mart 2006 Cuma 19:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?