5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

5 işçi hayatını kaybetti

Bursa'da bir tekstil fabrikasında çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Yatak imalatı yapan fabrikada çıkan yangında; patlamanın etkisiyle 5 kadın işçi hayatını kaybetti. 5 işçi de yaralandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangını kontrol altına aldıklarını belirterek, "Maalesef vatandaşlarımız, ilk patlama esnasında hayatlarını kaybetmişler" dedi.

Yangın esnasında dumandan etkilenip Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan işçiler de dışarıya çıkmakta bir an tereddüt ettiklerini ifade ederek, "Duman yoğunluğunu artırınca dışarı çıkıp kurtulduk" dediler.

Merkez Nilüfer İlçesi Yaylacık Mahallesi'nde yurtdışına yatak imalatı yapan Özay Gruba ait fabrikada gece 02.00 sıralarında başlayan yangın; sabaha karşı 07.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Yangında hayatını kaybeden 5 kadın işçiden Ayşe Denizdalan, Sevgi Fesli, Zarife Düdüş, Gülden Çiçek'in cesetleri, Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulanslarıyla Adlı Tıp Morgu'na kaldırıldı.

Yangından kaçamayarak enkaz altında kaldığı öğrenilen Necla Özeren'in ise yapılan çalışmalar sonucu cesedine ulaşıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangına tüm gruplardaki 30 araçla müdahale ettiklerini kaydederek, "Burası, yatak imalatı yapan bir fabrika. Olay yerine geldiğimizde fabrika her taraftan patlamış, alevler sıçramaktaydı. Çatı da patlamıştı.

Yangının diğer fabrikalara sıçramasını engelledik. Tüm gruplardaki toplam 30 araçla gereken müdahaleyi yapıp söndürme ve soğutma işlemini yaptık. İçeride bol miktarda elyaf ve imal edilmiş yatak mevcut. Maalesef ilk patlama esnasında yaşamını yitiren vatandaşlarımız var. Gereken müdahaleyi yapıyoruz. Tamamen kontrol altında. Cesetlerde yanma olayı yok. İçerideki işçiler patlama esnasında yaşamlarını yitirmişler. Dışarıya fırlatma durumu var" diye konuştu.

Öte yandan yangın esnasında dumandan zehirlenen 5 kadın işçi de Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Oksijen verilen işçilerden Dilek Karadeniz, çalıştıkları esnada duman çıkmaya başladığını kaydederek, "Çıkış kapısına koştuk. Aşağısı çok dumandı. İnemeyiz diye içeriye doğru koştuk. Duman yoğunlaşınca zehirleniriz diye dışarı çıktık. Bir anda her tarafı duman kapladı, patlamalar biz çıktıktan sonra oldu" dedi.

Melek İyidemir ise, çalıştıkları esnada arkadan siyah bir duman gördüğünü ve etrafın karanlığa büründüğünü belirterek, "Camdan ne oluyor diye bakmak için ön tarafa doğru koşmaya başladık. Göz gözü görmüyordu. En iyisi dışarı çıkmak deyip, kendimizi dışarı attık. Sonradan patlamalar oldu" diye konuştu.

Hastanede tedavi altına alınan Kevser Zorlu (22), Gülhan Çiçek (22) Ferhan Karakuş (20) Dilek Karadeniz (21) ve Melek İyidemir'in (22) sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 09:52:49
Güncelleme :29 Aralık 2005 Perşembe 12:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?