5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

50 milyarlık zarar

Bursa'da bir plastik imalathanesinde çıkan yangında 50 milyar liralık hammadde kül oldu.
Edinilen bilgiye göre, Merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Vatan Mahallesi Cami Sokak'ta, geri dönüşüm için plastik hurdaların kırıldığı bir imalathanede henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Cevat ve Tuncay Dolu kardeşlere ait imalathanenin kapalı olduğu saat 23.00 sıralarında başlayan yangın mahalle sakinlerinin dumanları kısa sürede fark etmesi ile büyümeden kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri yoğun duman altında için için yanan imalathaneye kısa sürede müdahale etti.

Yangın alt kısımdaki bir başka atölye ile evlere sıçramadan söndürüldü. Yangın sırasında içerideki bir tüpte patlamadan dışarıya çıkartıldı. Yangını haber alır almaz olay yerine gelen işyeri sahiplerinden Tuncay Dolu, hurda plastiklerin çapak haline getirildiği atölyede 150 milyarlık malzeme bulunduğunu söyledi.

Dolu alev alev atölyeyi görünce gözyaşlarını tutamadı. İftardan sonra işçilerin teravih namazına kadar çalıştıklarını daha sonrada atölyeyi kapattıklarını belirten Dolu, yangınının çıkış sebebi hakkında bilgisi bulunmadığını kaydetti. İtfaiye yetkilileri ise yangının elektrik kontağından çıkabileceğini bildirdi.

Diğer taraftan mahalle sakinleri de Yıldırım Belediyesi'nin, mahalle arasında plastik gibi tehlikeli maddelerin bulunduğu imalathanelere izin vermemelerini istedi. Mahalle sakinlerinin büyük heyecan yaşadığı yangından her hangi bir yaralanma meydana gelmedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 03:18:17
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 20:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?