5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

ABD'nin silahları Bursa'da

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ordusu'nun Irak'taki deposundan çalınan 6 adet 9 milimetre çapındaki tabanca, Bursa'da Kaçakçılık Polisi'nin gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirildi. Operasyonda bir kişiyi gözaltına alan polis ayrıca, 2 adet 7.65 çapında tabanca ile 30 adet mermi de ele geçirdi.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yollarla tabanca sokulduğu bilgisini alan polis, Diyarbakır'dan Bursa'ya gelen bütün otobüsleri takibe aldı. Yolcular arasında çuvala konulmuş zeytin tenekeleriyle dikkat çeken 53 yaşındaki Mehmet Y.'nin bindiği taksi izlendi.

Ankara Caddesi'nde polisin gerçekleştirdiği operasyonla, çuval içindeki zeytin tenekelerine saklanan 6'sı 9 milimetre çapında 8 tabanca ve 30 adet mermi ele geçirildi. Silahlardan 6 tanesinin, Amerikan Ordusu'na ait kullanılmamış yeni silahlar olduğu tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Irak'ta çalınan ABD'ye ait silahlarla ilgili yurt genelindeki bütün birimleri uyardığı ve bir süre önce de Bitlis'te bir miktar silah ele geçirildiği öğrenildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden ve kendisine çuvalın emaneten verildiğini öne süren Mehmet Y, sorgulamasının ardından "Silah Kaçakçılığı" iddiasıyla adliyeye sevk edildi. El konulan silahlar da balistik incelemeye gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 16:24:11
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 16:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?