2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Acemi hırsızlık görüntülendi

Bursa'da 5 kez soyulan bir markete giren hırsızlar, güvenlik kamerasına yakalandı. Alarmı ve kamerayı parçalayan zanlılar, sigaraları alarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 03.00 sıralarında Erdal Avcı'ya ait marketin önüne yanaşan bir otomobilden inen 3 kişi, demir makasıyla marketin kepengini keserek içeriye girdi. Alarm çalmaya başlayınca paniğe kapılan şahıslar, birbirlerinin omzuna çıkarak levye ile alarmı parçaladı. İçeride güvenlik kamerası olduğunu fark eden şahıslar, elleriyle yüzlerini saklayarak dışarı kaçtı. Daha sonra maske takarak tekrar içeri giren zanlılar, güvelik kamerasını da parçaladı.

Hırsızlardan birisi güvenlik kamerasıyla uğraşırken, diğeri reyondaki sigaraların tümünü aldı. Evine bağlı olan alarmın çalmasıyla uyanan market sahibi Erdal Avcı, evindeki bilgisayarı açtığında dükkanın soyulduğunu görünce jandarmayı aradı. Daha sonra kardeşi Ali Avcı'yı alarak otomobille markete giden Avcı, kaçmakta olan zanlıları engellemek için otomobilleri üzerlerine sürdü. Hırsızlar otomobille kaçmayı başarırken, kovalamaca sırasında zanlıların aracına çarpan Ali Avcı'nın kolu kırıldı. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hırsızların dükkanına 5. defa girdiğini söyleyen Erdal Avcı, en sonunda kamera taktırdığını belirterek, "Bugüne kadar 10 milyara yakın zararım oldu. Kameraya ve alarma rağmen hırsızlar içeri girdiler. Peşinden koşturduk yakalayamadık" dedi.

Marketin dışında da güvenlik kamerası olduğu ve zanlıların kamera tarafından görüntülendiği öğrenilirken, markette yaklaşık 5 milyar liralık zarar meydana geldiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 12:34:07
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 12:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?