5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Adaleti mumla aradılar

Bursa'da kendilerini 'Adaleti Mumla Arıyoruz Platformu' olarak nitelendiren bir grup, ellerindeki mum ve meşalelerle slogan atarak eylem yaptı.

Bursa Barosu, DİSK, KESK ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyelerinden oluşan 'Adaleti Mumla Arıyoruz Platformu' üyeleri, bugün akşam saatlerinde Atatürk Caddesi'ndeki AVP Tiyatrosu önünde toplandı. "Adaleti Mumla Arıyoruz" yazılı pankartın önünde mum ve meşale yakan göstericiler, ıslık ve alkışlar eşliğinde eylem yaptı.

Grup, ellerindeki, pankartlarla, sloganlar atarak Orhangazi Parkı'na kadar yürüdü. Platformun sözcülüğünü yapan Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Kemalettin Yıldız, Türkiye'nin son 40 yıl içinde suikastlar, cinayetler ve darbeler yaşadığını belirterek, "Hakkari bölgesinde yaşanan saldırı ve bombalama olaylarının pisliği tek tek ortaya dökülüyor Saldırganlar, bölge halkı tarafından suçüstü yakalandı. 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta devlet-mafya-siyaset ilişkilerinin bir trafik kazasıyla açığa çıkmasından 9 yıl sonra, şimdi derin devlet yapılanması Şemdinli'de bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

İnsanca ve demokratik bir yaşam için barışın kalıcı olması gerektiğini ifade eden Yıldız, "Hükümet, kalıcı barışı engelleme amacı taşıyan bu provokasyonların sorumlularını yargı önüne çıkartmak, derin devleti tasfiye etmek, bölge halkının güvenliğini sağlamak ve bütün bu olaylarının esas kaynağı olan Kürt meselesinin kalıcı çözümü için cesaretli adımlar atma sorumluluğu ile karşı karşıyadır. Artık söylenen sözlerin fazla bir anlamı kalmamıştır. Bütün toplum bu sözlerin somut adımlara dönüşmesini bekliyor. Susurluk'tan bu yana Türkiye'de değişenin ne olduğunu görmek istiyor. Hükümet bunu göstermek ve kanıtlamak durumundadır" diye konuştu.

Barış ve kardeşlik istediklerini ifade eden Kemalettin Yıldız, "Karşımıza çıkan karanlık güç odaklarının oyunlarını boşa çıkarmalı, demokratik, bağımsız bir Türkiye için sesimizi yükseltmeliyiz. Ülkemizde kardeşçe ve barış içinde yaşanabilmesini sağlamak üzere sorumluluk üstlenmek ve bu yönde çaba göstermek bugün hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

Polisin geniş güvenlik tedbirleri altında gerçekleşen eylemin ardından göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 03:47:46
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 03:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?