5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

AKP'ye bomba!

Bursa'da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Başkanlığı'nın bulunduğu binada ses bombası patladı. İl Başkanı Hayrettin Çakmak, toplantıda oldukları sırada bir ses duyduklarını belirterek, "Eylemin propagandaya yönelik olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

İl Başkanlığı'nın bulunduğu Haşimişcan Caddesi Tuğsa İş Merkezi'nin dördüncü katındaki bayanlar tuvaletinde 19.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Tahrip gücü yüksek olmayan patlayıcı ses çıkarırken, olayda tuvaletin camları kırıldı.

İl Başkanı Hayrettin Çakmak, olay esnasında toplantıda olduklarını, bir panik yapmadan toplantıya devam ettiklerini belirterek, "Olayda can kaybı, yaralanma veya tahribat olmadı. Kapılar bile sağlam duruyor. İki cam kırılmış. Tahrip gücü çok yüksek değil. Propagandaya yönelik bir eylem olduğunu tahmin ediyoruz. Emniyet yetkilileri inceliyor. Olay esnasında buradaydım, bayağı bir gürültü oldu.

Toplantı esnasında arkadaşlara normal bir gürültü olmadığını söyledim. Toplantımıza devam ettik, panik olmadı. 4-5 dakika sonra içeri giren arkadaşlar, bomba bırakıldığını söylediler" diye konuştu. Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Özel kıyafetli bomba uzmanları ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, patlamanın meydana geldiği tuvalette delil araştırması yaptı.
Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 21:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?