1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Alay komutanı görevden alındı

Çete operasyonu kapsamında gözaltına alınarak 2 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Aydın Yeşil, görevinden alındı.

Edinilen bilgiye göre, çete operasyonu kapsamında tutuklanan ve 2 gün Gölcük Askeri Cezaevi'nde tutuklu kaldıktan sonra bir üst mahkeme kararıyla tahliye edilen Jandarma Alay Komutanı Aydın Yeşil'in, Jandarma Eğitim Komutanlığı emriyle görevinden alındığı ve Ankara'ya atandığı öğrenildi.

Albay Aydın Yeşil'in ardından boşalan makamına ise Albay Üzeyir Ala vekalet edecek. Yeşil'in yerine Ankara Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Murat Arslan'ın geleceği ifade edildi. Arslan'ın önümüzdeki günlerde yeni görevine başlaması bekleniyor.

Operasyon kapsamında bir PKK itirafçısı, bir uzman çavuş ve üç polis tutuklanmıştı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Çağrı Operasyonu' kapsamında yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İhsan Y. ise, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce yeniden gözaltına alındı.

Yeşil 8 martta tutuklanmıştı

Bursa Emniyeti, yaklaşık yedi aydır sürdürdüğü operasyonda liderliğini PKK itirafçısı Ahmet Karakaş'ın üstlendiği suç örgütünü çökertmek için mart ayı başında harekete geçti.

32 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, Bursa Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Aydın Yeşil ile Uzman Çavuş Taşkın Akyüz, 'çıkar amaçlı suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 8 martta tutuklanarak askeri cezaevine konuldu.

Albay Yeşil'in avukatı Konuralp Yeşil'in, müvekkilinin tutukluluk halinin kaldırılması için Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazın kabul edilmesiyle de Yeşil, 10 martta serbest kaldı.

Hakkındaki iddialar

Yeşil ve Akyüz'ün tutuklanan sanıklar arasında bulunan Cabbar Çiçek, Hamit Bulut, Cemal Çiçek ve Medeni Keklik isimli suç örgütü elemanlarıyla ilişki kurdukları saptandı.

Adliyeye çıkartılan Alay Komutanı Aydın Yeşil'in ifadesinde "bunları suç örgütüne yönelik istihbarat çalışmaları amacıyla kullandık. Herhangi bir çıkar ilişkimiz söz konusu değildir" dediği belirtildi.

Albay Aydın Yeşil'in, çete üyeleriyle görüştüğü ve çeteye baskın yapan bazı istihbaratçıların yerini değiştirdiği öne sürülüyor.

Yeşil'in ayrıca, çete lideri ve PKK itirafçısı Ahmet Karakaş ve yardımcısı Cabbar Çiçek ile dört ay önce Uludağ'da yemek yedikleri ortaya çıkmıştı.

Rahatsızlığını anlattı

Albay Yeşil, serbest kalmasının ardından bir yerel gazeteye verdiği demeçte, adının PKK ile bağdaştırılmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Yeşil, "adımın zikredildiği kişi 19 şubat günü cinayetle ilgili olarak adliyeye çıkartıldı ve serbest bırakıldı" dedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 12:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?