1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Anne karnında bıçaklandı

Bursa'da, çantası için 18 yerinden bıçaklanan hamile kadının 4 aylık bebeğinin kurtarıldığı bildirildi.

Hastane yetkililerinin açıkladığı sevindirici haberi, tedavi gören 26 yaşındaki genç anneye haberciler verdi. Hayati tehlikeyi atlatan Nevin Doğru Aslan'ın bir hafta içinde taburcu olacağı bildirildi.

Doktorları, gebeliğin devam ettiğini belirtirken, dikişlerinin alınmasının ardından çekilen ultrasona göre karar verileceği öğrenildi. Şevket Yılmaz Hastanesi Başhekim Yardımcısı Operatör Doktor Servet Yetgin, bebeği kurtardıklarını, 18 bıçak darbesinden hiçbirinin rahme gelmediğini söyledi.

Ameliyatın ardından genel cerrahi bölümündeki odasına kaldırılan Nevin Doğru Aslan'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Genç kadının kocası Hasan Aslan ise hamile eşinin yanından bir an olsun bile ayrılmıyor. 4 aylık hamile Nevin Doğu Aslan'ın karnındaki bebeğinin kurtarıldığını açıklayan Şevket Yılmaz Hastanesi Başhekim Yardımcısı Operatör Doktor Servet Yetgin, "Hastamız hayati tehlikeyi atlattı.

Yavaş yavaş ağızdan beslenmeye ve dolaştırmaya başladık. Birkaç gün sonra taburcu etmeyi planlıyoruz. Bebekle ilgili son kontrolleri yapıldı. Hamileliği normal seyrine devam ediyor. Bebeğin hareketleri, kalp ritmi tetkiklerde normal gözüküyor.

Bebek açısından yakından izlenmesi gereken bir hasta. Ama diğer yaralanmalarıyla karnına ve akciğerine yönelik iyileşme süreci olumlu olarak devam ediyor. Hayati tehlikeyi atlattı. Bıçak darbelerinin hiçbirisinde rahme yönelik yaralanma yok. En büyük şans budur" diye konuştu.

18 yerinden darbe alan bir çocuk annesi Nevin Doğru Aslan ise çocuğunun kurtulduğuna çok sevindiğini belirtti. Karnındaki çocuğunun canı, parçası olduğunu söyleyen Aslan, "Nasıl ben kurtulduysam, onun da kurtulduğuna çok sevindim. Karnımdaki dikişler alındıktan sonra tetkikler yapılacak. Çok mutlu oldum" dedi.

Baba Hasan Aslan ise sevindirici haberi aldıktan hemen sonra hastaneye koştu. Baba Aslan, eşinin ve çocuğunun kurtulmasına çok sevindiğini belirterek, "İkisinin de mutluluğu başka. Ben önce eşimin kurtulmasını istiyordum. İkisinin de kurtulması eşim için daha önemli. Bebeğinin kurtulmayacağını düşünerek çok üzülüyordu. Karnında o taşıyor. Allah'a şükür çok sevinçliyim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 14:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?