1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Antikacı dükkanı gibi!

Bursa'da gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda, gözyaşı şişeleri, bronz haç, mızrak uçları ve fosiller ele geçirildi.

Gemlik'te bazı şahısların ellerinde tarihi eser olduğu ve bunları satmak istedikleri ihbarını alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hemen harekete geçti.

Alıcı kılığında, zanlılardan Ahmet Ç. ile irtibata geçen polis, tarihi eserleri almak üzere 70 bin YTL'ye anlaştı.

Zanlıların kaldığı adresi öğrenen Bursa polisi, Gemlik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle verilen adrese baskın düzenledi.

Yapılan aramada, oklar, mızrak uçları, gözyaşı şişeleri, heykel ve heykelcikler, testi, vazolar ve fosil olduğu tahmin edilen bütün şekildeki hayvan dişi ele geçirildi.

Operasyonda tarihi eserleri dükkanında saklayan ve cam mozaik işi yapan Sami T. yakalanırken, olayla ilgisi oldukları tespit edilen ve Sami G.'nin yanında işçi olarak çalışan Murat G. ve Murat A. da gözaltına alındı.

Müze Müdürlüğü'nden alınan ekspertiz raporunda, ele geçirilen 49 adet tarihi malzemeden cam vazolar, cam kaseler, bilezikler, toprak testiler, bronz ok uçları, hayvan diş fosili, bronz haçın tarihi eser kapsamına girdiği tespit edilirken, diğer ele geçen malzemelerin ise taklit olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan Sami T, Ahmet Ç, Murat G. ve Murat A. adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 14:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?