5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Avukatın arabasına bomba

Bursa'da bir bayan avukatın otomobili, park halindeyken kimliği belirsiz kişilerce altına yerleştirilen parça tesirli patlayıcı ile patlatıldı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, otoparkta bulunan çok sayıda otomobil zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, olay dün gece saat 04.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Doburca Caddesi Akarsu Apartmanı'nın otoparkında meydana geldi.

Bursa Barosu'na kayıtlı avukat Ö.Y.'nin (23) 33 HC ... plakalı otomobilinin altına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce parça tesirli patlayıcı yerleştirildi.

Saat 04.00 sıralarında şiddetli bir patlama sesiyle uyanan apartman sakinleri ve çevredeki vatandaşlar, dumanlar yükselen park halindeki otomobili fark edince polise haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, muhtemel bir patlamanın daha olabileceğini düşünerek otoparkı güvenlik şeridi içine aldı.

Bomba imha uzmanları tarafından incelenen otomobilin parça tesirli bir patlayıcı ile patlatıldığı anlaşıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, otomobil üzerinde parmak izi çalışması yaptı.

Öte yandan, bayan avukat Ö.Y.'nin ifadesine başvuran polis ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı. Bir şirketin yönetim kurulu üyesi de olduğu öne sürülen Ö.Y.'nin bir süredir tehdit telefonu aldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 14:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?