1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Bisikletlere araba çarptı: 2 ölü

Bursa'da, Tuna Başak Spor Tesisleri'ndeki antrenmana bisikletleriyle gitmek için yola çıkan 2 öğrenci, caddeden geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. 

Akraba oldukları öğrenilen çocukların, kırmızı ışıkta geçtikleri iddia edilirken, aileleri olay yerinde sınır krizi geçirdi. 

Alınan bilgiye göre kaza, sabah saat 09.30 sıralarında, İstanbul Yolu Real Kavşağı'nda meydana geldi. Bursa Amatör Ligi Tunaspor Kulübü'nün alt yapısında oynayan Fatih İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri Enes Gün (13) ve Ali Gün (13), antrenman için bisikletleriyle Tuna Başak Spor Tesisleri'ne gitmek üzere evlerinden çıktı. 

Fatih Mahallesi Güçlü Caddesi'ne gelen çocuklar, yolun karşısına geçmek istedi. Bu arada, kırmızı ışıkta geçtikleri iddia edilen Enes ve Ali Gün'e, Ali Çakır'ın (42) kullandığı 16 V 4322 plakalı otomobil çarptı. Kazada, arkada bulunan Enes Gün olay yerinde, bisikleti kullanan Ali Gün ise kaldırıldığı Bursa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Olayın ardından, antrenör Erdik Şadıllıoğlu, Kulüp Başkanı Muhsin Çalışkan, Enes Gün'ün babası Mustafa Gün ve yakınları kaza yerine geldi. Cumhuriyet Savcısı çevrede incelemelerde bulunurken, çocukların yakınları sinir krizi geçirdi. Akraba oldukları öğrenilen 2 çocuğun cesedi, otopsi için Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Sürücü Ali Çakır'ın gözaltına alındığı kazada, Enes ve Ali Gün'ün kırmızı ışıkta geçtikleri öne sürüldü. 

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 



.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2006 Pazar 14:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?