5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Bu nasıl çevre düzenlemesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemeleri sırasında onlarca ağacın kesilmesi ve iş makineleriyle zedelenmesi çevrecilerin tepkisine sebep oldu.

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Genel Sekreteri Adnan Önürmen, katledilen ağaçları belgelediklerini ifade ederek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

GÜMÇED Genel Sekreteri Adnan Önürmen, yaptığı açıklamada, 21-24 Eylül tarihinde Bursa'da yapılacak olan Dünya Sağlıklı Kentler Birliği toplantısına hazırlanan Büyükşehir Belediyesi'nin çevre düzenlemeleri sırasında ağaç katliamı yaptığını öne sürdü.

Daha önce ağaçları budama adı altında doğrama işlemi yapıldığını hatırlatan Önürmen, "En son kaldırım çalışmaları sırasında yüzlerce ağaç yaralanmış, zedelenmiş ve bu nedenle kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Bu çalışmalar sırasında onlarca ağaç kesildi.

Ağaç sevgisi olmayan kişilerde, insan sevgisi de yoktur. İnsan sevgisinin olmadığı yerde sağlıklı kentlerden söz etmek mümkün değildir. Bu kaldırım çalışmaları cahilce ve ilkel yöntemlerle yapılmıştır" dedi.

Bu tür uygulamalara karşı halkın bilinçli olarak tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Önürmen, gereken hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi. GÜMÇED tarafından hazırlanan duyuruda kesilen ağaç fotoğraflarına konulan,

"Sesleri yok ki, duyan olsun, kimseye zarar vermeden yaşıyordu. Tek kusuru orada yaşamasıydı. Doğamadan ölmüş bir bebek gibi. Ne kadar çirkin görünüyor değil mi yaşamayınca" ifadeleri ise dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 12:08:45
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 12:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ORHAN KAYIN IP: 81.214.222.xxx Tarih : 2.09.2005 12:29:58
Bursa Belediyelerinin bu ilk icraatı değil 2005 yılında bu tür uygulamar çok garip tam amatörler diyeceğim ama maksatlı olduğunu düşünüyorum işleri hep yarım devleti büyük zarara uğratıyorlar dilerim hesap sorulur Ankara yolu çevre düzenlemesi 2 yıldır sürüyür acele çim ekildi bir yıl yollar kesilerek sulandı bakım yapıldı geçen yıl sonbahar tekrar sökülerek kenarlara tratuvar yapıldı tekrar çim ekildi bu yıl tekrar söküldü boru döşendi halen bitmedi yazık değilmi devletin parasına altgeçitler keza çevre yolu yapılıyor şehir içi çevre yolu yapılıyor diğer üst yollar eskiden beter 2 dk kırmızı ışık yanıyor 13 sn yeşil ışık heykel kaldırımları yine aynı o kadar basit mimariden uzak ki yapılanlar vede aylardır ciddiyetsiz bir şekilde yapılıyor bu kentin sahibi yokmu?Türkiyenin en büyük yerel basınıyız diye idda edenler nerde devletin Valisi Hakimi Savcısı nerde yazık çoook yazık