1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Bursa'da kaçak akaryakıt operasyonu

Kocaeli'nden aldığı solventi akaryakıt olarak kullanılmak üzere Bursa'daki bir benzin istasyonuna boşaltan tanker şoförü ve 12 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, son günlerde sürücülerden çok sayıda şikayet alan Bursa polisi harekete geçti. Önce hangi bölgelerden alınan benzinlerin araçlarda arıza oluşturduğunu tespit eden Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, ardından istasyonlara benzin getiren kamyonları takibe aldı. Kocaeli'nde bulunan Solventaş firmasından yüklediği solvent maddesiyle Bursa'ya gelen kamyon şoförü, ekipler tarafından takibe alındı. Ankara yolunda bulunan bir benzin istasyonuna giren tanker şoförü, getirdiği solventi ana depolara boşaltmaya başladığı sırada operasyona başlandı.

Getirdiği kaçak akaryakıtı, benzin istasyonunun hemen yanında bulunan tanklara boşalttığı sırada suçüstü yakalanan kamyon şoförü ve istasyon sahipleri gözaltına alındı. Yapılan araştırmada, solventin İzmir'de bir fabrika adına fatura kesilmesine rağmen Bursa'ya getirildiği tespit edildi. Şahısların ifadeleri doğrultusunda operasyonu genişleten ekipler, boya, tekstil ve tiner imalatında kullanılan solventin akaryakıt olarak satıldığı 8 istasyonun daha bulunduğunu tespit etti.

Buralara da operasyon düzenleyen ekipler, Yenişenir, İnegöl ve Bursa il merkezinde toplam 12 kişiyi gözaltına aldı. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ile Vergi Dairesi elamanlarının da katıldığı operasyon çerçevesinde, benzin istasyonları incelemeye alındı. Pompalardan alınan numuneler incelenmek üzere tahlile gönderildi. 4 adet 25 tonluk solvent tankının bulunduğu benzin istasyonu incelemeye alınırken, 5 ay içerisinde 300 ton civarında solventin piyasa sürüldüğü sanılıyor. Tiner, boya ve tekstil sektöründe kullanılan solventin litresinin 1.5 YTL olduğu, benzine karıştırılınca araçların arızalanmasına sebebiyet verdiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 18:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?