2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Bursa'da kaçak sigara operasyonu

Şanlıurfa'dan kargoyla Bursa'ya kaçak ve bandrolsüz sigara getirerek piyasa süren 5 kişi, yapılan operasyonla yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Santral Garaj civarında kendisine ait seyyar tezgahla sigara satan Ü.Y.'yi (30) takip altına alan Mali Şubesi ekipleri, zanlıyı yaptıkları operasyonla gözaltına aldı. Yakalanan Ü.Y.'nin şehir dışından iş bulmak için gelen yakınlarını da kullanarak kaçak ve sahte bandrollü sigara sattığı ifade edildi. Operasyonu derinleştiren ekipler, tezgahta çalışan M.T. (25), Y.Y. (37) ve A.T. (28) isimli şahısları da yakaladı. Ü.Y.'nin yapılan sorgusunda sigaraları Şanlıurfa'dan H.K. (27) isimli şahıstan aldığı ve kargoyla Bursa'ya gönderdiği ortaya çıktı. Şanlıurfa'ya giden Mali Büro ekipleri, H.K. isimli zanlıyı da yakalayarak Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Operasyonla ilgili olarak tezgah sahibi Ü.Y.'nin getirdiği sigaraları İnegöl'de satan Ç.A. (43) isimli şahıs da yakalandı. Ü.Y.'nin tezgahında yapılan aramada 550 paket sigara ele geçirilirken, kargo kayıtlarını inceleyen polis, 2005 yılı içinde zanlılar adına 100 bin paket sahte ve kaçak sigara geldiğini tespit etti.

6 zanlı emniyette yapılan sorgularının ardından "Suç işlemek için örgüt kurmak, gümrük kaçağı ve sahte bandrollü sigara satmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 10:47:10
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 10:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?