1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Bursa'da sahte çek operasyonu

Bursa'da verdikleri sahte çeklerle piyasayı 100 bin YTL dolandırdıkları iddia edilen 3 kişi, dikkatli bir vatandaşın ihbarı sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Yeşilova Mahallesi'nde tekstil malzemeleri satan İsmet T., Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne müracaat ederek sahte çek verilerek dolandırıldığını söyledi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, İstanbul'dan gelerek piyasadan sahte çeklerle mal alan şahıslarla İsmet T., vasıtasıyla irtibata geçti. Şahısları tekrar mal satmak için Bursa'ya davet eden İsmet T., şahısları yakalatmayı başardı.

Kullandıkları araçla birlikte gözaltına alınan şahısların yapılan üst aramasında, çok sayıda sahte çek bulundu. İstanbul'da seyyar satıcılık ve baharatçılık yaptıkları öğrenilen Ahmet Y. (27) Ali T. (36) ile Mustafa Ö. (24) polis tarafından gözaltına alındı. Şahısların yapılan araştırmada, Bursa'da 100 bin YTL değerinde havlu, tekstil malzemesi ve eşarp aldıkları tespit edildi. Acemler Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması yapılan şahıslar, sahte çek ve dolandırıcılık suçundan adliye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 14:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?