2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Bursa'da uyuşturucu operasyonu

Bursa'da alıcı gibi davranan polis, eroin ticareti yapmak istediği öne sürülen 3 kişiyi yakaladı. Operasyonda, 3 kilo 10 gram eroin ele geçirildi. 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, eroin ticareti yaptıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı. Polis ekipleri, Osmaniye'den Bursa'ya ellerindeki eroin maddesini satmaya 3 kişinin geleceği yönünde ihbar aldıktan sonra harekete geçti. Yapılan araştırmaların ardından Derviş Hakan B. (30), Süleyman O. (25) ve Celal A. (25) isimli kişilerin Bursa'ya geldiğini belirleyen polis, bu kişilerle telefon irtibatı kurdu. Alıcı gibi davranan polis ekipleri, 3 kilo 10 gram eroin maddesi için 18 bin Euro'ya anlaştı. 

Daha sonra Süleyman O. ile Yeşil'deki bir kafede buluşan ekipler, alışveriş sırasında kimliğini açıklayarak bu kişiyi gözaltına aldı. Süleyman O.'nun spor çantayla yanında getirdiği eroin maddesine de polis tarafından el konuldu. Bu arada Süleyman O.'nun Yüksek İhtisas Kavşağı'nda bekleyen arkadaşlarını da yakalamak için diğer ekipler harekete geçti. Bölgeyi kuşatma altına aldıktan sonra operasyon düzenleyen polis, cinayet ve hırsızlık gibi suçlardan kaydı bulunan Derviş Hakan B. ile Celal A.'yı da yakaladı. 

Yakalanan şüphelilerden Süleyman O. ile Celal A.'nın hiç suç kayıtlarının bulunmadığı bildirildi. Ayrıca emniyette alınan ifadelerinde Süleyman O.'nun susma hakkını kullandığı Derviş Hakan B. ile Celal A.'nın suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi. Şüpheliler, "İştirak halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 15:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?