1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Bursa'da uyuşturucu operasyonu

Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda, 68 kilogram esrar ve 320 kök hint keneviri ele geçiren polis 5 kişiyi de gözaltına aldı.
 
Emniyet Müdürlüğü Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçelerde üretilen uyuşturucuların Bursa'daki madde bağımlılarına satılacağı ihbarını aldı. İstanbul ve Karacabey İlçesi'nden Bursa'ya getirdikleri uyuşturucuları alıcılara ulaştırmak isteyen 4 kişi polis tarafından yakalandı. 8 kilogram esrar ile yakalanan zanlılardan birisinin Karacabey'deki evinde yapılan aramada ise 60 kilogram daha esrar ve 320 kök Hint keneviri ele geçirildi.
 
Gözaltına alınan ve elebaşı olduğu öne sürülen otoparkçı S. G.'nin(55) kısa süre önce cezaevinden çıktığı ve geçtiğimiz yıl binlerce uyuşturucu hap ile yakalandığı iddia edildi. Çok sayıda suç kaydı olduğu bildirilen S.G.'nin hayatının büyük bir kısmını cezaevinde geçirdiği öğrenildi.
 
Sorgulamaları tamamlanan diğer zanlılar A.D.(29) M.N.(27) İ.T.(45) ve A.K.(39) haklarında düzenlenen, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütlü halde uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarından adliyeye sevkedildiler. Çuvallardaki esrar maddeleri de polisler tarafından adli emanete taşındı.
 
Öte yandan, operasyonda ele geçirilen 320 kök Hint keneviri de polis tarafından imha edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 14:04:06
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 14:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?