2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Büyük operasyonda 19 tutuklama daha

Bursa'da ''Bozuk Para'' operasyonu kapsamında göz altına alınan iş adamı Erol Evcil, Nilüfer turizmin sahibi Hüseyin Kayapalı ve 7 kişiden sonra 19 kişi daha tutuklandı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda Bursa Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturma çerçevesinde, iş adamları Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 9 kişinin ardından, adliyeye sevk edilen 19 kişi daha tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, sorgulamalarının ardından ''Kara para aklamak, çıkar amaçlı örgüt kurmak, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırıcılık suretiyle zarara uğratmak'' suçlarından adliyeye sevk edilen Kayapalı'nın oğlu Mustafa Kayapalı, Evcil'in eniştesi Fırat A,, Sibel V., Mehmet A,, İlhan A., Oğuz Y., İlyas U., Metin T., Muammer B., Serdar Ç., Muammer E., Cengiz Ş., Metehan Y., Celal U., Savaş K,, Erdal G., Ünal A,, Öznur Ç., ve Mevlüt A,, Cumhuriyet Savcısı'nın tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, soruşturma çerçevesinde tutuklu sayısı 28'ye yükseldi.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 10:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?