1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Çılgın aşıklara müebbet hapis cezası

Karacabey'de, eşini, dostuyla bir olup kahvesine uyku ilacı katarak uyuttuktan sonra, dostuna 53 yerinden bıçaklayarak öldürttüğü iddia edilen kadın ve sevgilisi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Taammüden adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan tutuklu sanıklar Sevda Cambaz ve İbrahim İbrahimoğlu, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan Sevda Canbaz, "16 aydır gerçekleri görmeniz için bekledim. Başından beri ben suçsuzum. Bunun bedelini 16 aydır boşu boşuna çekiyorum. Eşimi öldürtmek istemem için bir sorunum olması gerekir. Cezaevinden 10 gün önce çıkan birisiyle bu planı yaparak eşimi nasıl öldürebilirim? Beraatimi istiyorum" dedi.

Evli ve 2 çocuk sahibi Sevda Canbaz ile birlikte plan yaparak Rıdvan Canbaz'ı (39) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen İbrahim İbrahimoğlu ise, olay günü maktulün kendisine küfredip saldırdığını söyleyerek, "Ben kendimi savundum. Vereceğiniz cezaya razıyım" diye konuştu.

Mahkeme, sanıkları müebbet hapis cezasına çarptırdı. 2004 yılı kadir gecesinde meydana gelen cinayet sonrası yatağa bağlı olarak bulanan Sevda Canbaz, eve tanımadığı birisinin silah zoruyla girerek, kocasını öldürdükten sonra kendisini de yatağa bağlayarak kaçtığını söylemişti. Yapılan araştırma sonrasında, çelişkili ifadeler veren Sevda Cambaz'ın, eşini, 10 gün önce cezaevinden çıkan dostu İbrahim İbrahimoğlu ile birlikte planlayarak öldürdüğü anlaşılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 18:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?