1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Cinayet zanlısı muhtar tutuklandı

Gemlik İlçesi'nde, cinayet zanlısı muhtar tutuklandı.

Gençali Mahallesi Muhtarı Mejdi N.'nin (46), makamında tartıştığı Mümin Yazıcılar'ı (46), kendisinden 10 bin YTL para istediği için tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edildi. Cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten savcı ve jandarma, Mejdi Nalcı'nın yanı sıra şahitlerin de ifadesine başvurarak olayı aydınlattı. Muhtar Mejdi N.'nin, 1992 yılında Kumsaz'daki bir arsasını borç para karşılığında Mümin Yazıcılar'a ipotek ettirdiğini öğrenen ekipler, cinayeti bu yönde soruşturdu. Mejdi N.'nin borcunu ödeyerek ipoteği 1993 yılı içinde kaldırdığı kaydedilirken, olay günü mahalleye gelen Mümin Yazıcılar'ın ipoteği hatırlatarak, "Ben sana ipotek karşılığı borç para vermiştim. Şimdi sen de bana bunun karşılığında 10 bin YTL vereceksin" dediği ve tartışmanın da bu yönde ilerleyerek kavgaya dönüştüğü bildirildi.

Mahalle meydanında çıkan tartışmanın ardından birbirlerini cep telefonuyla arayarak muhtarlık binasında yeniden biraraya gelen tarafların, burada para yüzünden yeniden münakaşa ettikleri, muhtarın tabancasını çekerek Mümin Yazıcılar'ı tek kurşunla göğsünden vurarak öldürdüğü açıklandı.

Mejdi N, 1991 yılı Şubat ayında işyerine ruhsat alamadığı gerekçesiyle, dönemin Belediye Başkanı Nezih Dimili'yi ayaklarından üç kurşunla yaralamıştı. Nalcı, bundan dolayı 5 ay hapis yatarken, 1999 seçimlerinde o dönemde köy olan Gençali'den muhtarlığa seçilmiş, 2004 seçimlerinde de ikinci kez muhtar olmuştu. Evli ve iki çocuk babası olan Mejdi N, geniş güvenlik tedbirleri altında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 15:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?