1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Deprem gibi heyelan

Çekirge semtinde heyelan sonucu yeni açılan yolun bir bölümü ve istinat duvarının yaklaşık 30 metre aşağıdaki apartmanların üzerine çökmesi sonucu çok sayıda dairenin heyelanla birlikte gelen kaya parçalarından hasar gördüğü belirlendi.

Selvili Caddesi'nde yeni açılan yolun bir bölümü ve istinat duvarı gece saat 04.00 sıralarında büyük bir gürültüyle Çekirge Caddesi'ndeki lüks daire ve ofislerin bulunduğu İntam Siteleri'nin üzerine düştü. Deprem olduğunu zanneden 3 ayrı apartmandaki sakinler, koşarak dışarı çıktılar. Polis ekipleri de megafonla anons yaparak ve dairelerin zillerini çalarak içeridekileri tahliye etti. Heyelan sırasında dairelerine kaya parçası giren Kertik ailesinin 6 aylık kızı Yağmur hafif şekilde yaralandı. Minik Yağmur, olay yerine gelen 112 ambulansıyla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Site sakinleri tanıdıklarına ve akrabalarına giderken, gece boyunca polis ekipleri başka üzücü olay yaşanmaması için çevreyi emniyet şeridine aldı. Heyelan bölgesinde askıda kalan bir otomobil de çekiciyle son anda kurtarıldı.

Heyelanın sebep olduğu maddi hasar günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Çok sayıda dairenin heyelanla birlikte gelen kaya parçalarından hasar gördüğü, Mercedes marka bir otomobilin de enkaz altında kaldığı belirlendi. Baro Evleri'nde oturan avukat Mustafa Kalıpçı, sabah olay yerine geldiğinde aracını enkaz altında bulmaya çalıştı. Kalıpçı, cep telefonuyla oğluna haber verdi. Sabah işyerlerini açmak için İntam Sitesi'ne gelen mağaza sahipleri de, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

Selvili ve Çekirge Caddesi'nde heyelan sonucu çok sayıda evde ve yolda çatlak meydana geldiği öğrenildi. Belediye ekiplerinin, kaya parçalarını ve enkaz altındaki aracı temizlemek için çalışma başlatacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 12:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?