2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Dışkıdan DNA testi hırsızları ele verdi

Bursa Polisi, 10 ayrı okul ve bir kuyumcuyu soyduğu öne sürülen 2'si çocuk 4 kişiyi yakaladı. Polis, hırsızların her gittikleri okulda sınıflara yaptıkları dışkılarına delil olarak el koydu. Polis laboratuarına gönderilen dışkı örneklerinden DNA testi yapılacak. Ayrıca hırsızların girdikleri okulların tahtalarına, "Müdür beye selamlar, karakola gitsin, polisler uyumasın" diye yazdığı da ortaya çıktı.

Bursa Polisi, ayak izi, diş izi ve kulak izinden hırsızı yakalayıp başarıya imza atarken, bu kez okullara dadanan 4 kişinin dışkısına da delil olarak el konuldu.

Son 2 ayda 10 okulda yaşanan hırsızlık olaylarını araştıran polis, soyulan her okulda hırsızların sınıfların ortasına büyük tuvaletlerini yaptığını gördü. Hırsızlar bununla yetinmeyip, okul müdürüne hitaben "Müdür beye selamlar. Karakola git polislere söyle uyumasınlar" notunu yazıyordu. Ekipler araştırmalarına hız verirken, zanlılardan 18 yaşındaki Celal B, bir otomobilden hırsızlık yaparken yakalandı. Emniyete götürülen Celal B, okullardaki hırsızlıkları da arkadaşları Burhan Y. (18) ile 15 ve 16 yaşlarındaki H.K. ile A.K. kardeşlerle birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyince, 3 kişi de gözaltına alındı.

Polis, okullardan alınan dışkılarla, hırsızlık zanlılarının her birinin dışkı örneklerini alarak, kriminal laboratuara gönderdi. Zanlıların okullardan çaldıkları bilgisayarları sattıkları, kantinlerden aldıkları yiyecekleri de tükettikleri anlaşıldı. Polis soruşturmasını sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 18:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?