5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ecstasy trajedisi

Bursa'da, kendisini tedaviye götürmek için evine gelen ambulans ve polis ekiplerine biber gazıyla saldırıp, evin kapısına elektrik bağlayan bağımlı gencin arkasında dramatik bir hayat öyküsü çıktı.

3 aydır eve almadığı anne, babası ve kardeşlerini ölümle tehdit eden Ecstasy bağımlısı genç, polislere saldırıp ortalığı birbirine kattı.

Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Şehit Şerafettin Yılmaz polis ekibi ve 112 Acil Servis ambulansı, savcılık ve valilikten gelen emir doğrultusunda uyuşturucu bağımlısı Yaşar Kömürcü'yü tedaviye götürmek üzere Küçükbalıklı Mahallesi Kandil Sokak 18 numaradaki evine gitti.

Görevli polislere direnip biber gazıyla saldıran, evin giriş kapısına elektrik akımı veren Kömürcü, takviye ekipler gelene kadar çatılardan kaçmayı başardı. Takviye gelen biber gazlı asayiş ekipleri, çevrede geniş güvenlik tertibatı alsa da, arka sokaktaki bir apartmana girip insanları korkutan Yaşar Kömürcü (22), kaçmayı başardı.

Yaklaşık 20 kişilik polis ekibi, çatılarda Kömürcü'yü aradı. Evin girişinde kaçak elektrik akımı olması nedeniyle TEDAŞ, şahsın polislere biber gazıyla saldırması yüzünden de tazyikli suyla müdahale için itfaiye ekibi çağrıldı.

İBRETLİK ECSTASY VAKASI

Polis ekipleri, yaklaşık yarım saatlik operasyonun ardından normale döndü. Basın mensupları, Yaşar Kömürcü'nün babası olan emekli fidanlık görevlisi Hamit Kömürcü'yü buldu. Kendi evine, hayırsız evladı yüzünden 3 aydır giremeyen eşi Güller Kömürcü ile birlikte akraba ve tanıdıklarının yanında kalan 63 yaşındaki Hamit Kömürcü, oğlunun durumuna çok üzüldüğünü ve bir şey yapamadığını gözyaşlarıyla anlattı.

Sürekli dua ettiğini, oğlunun yakalanıp tedavi edilmesi ve daha sonra silah altına alınması için yardım beklediğini kaydeden Hamit Kömürcü, "Onun yakalanmasını, tedavi edilmesini istiyorum. Hap kullanıyordu, annesini dövüyordu.

Geçen sene Devlet Hastanesi'nde bir süre tedavi gördü. İyi oldu ama kötü arkadaşları yine bu hale getirdiler. 3 aydır kendi evime gelemiyorum. Bütün aileyi dağıttı, ev ona kaldı" dedi.

Kardeşi Yavuz da polis ve ambulans ekiplerinin operasyonunda evin yanından ayrılmadı. Ancak ağabey Yaşar Kömürcü'nün kardeşini ve diğer ağabeylerini de işyerlerine ve evlerine giderek bıçakla tehdit ettiği, bu yüzden onların da Bursa'yı terk ettikleri öğrenildi.

Yaşar Kömürcü'nün yakalanması durumunda, polise mukavemet ve biber gazlı saldırı gerekçesiyle hakkında adli işlem yapılacağı, daha sonra tedavisinin ardından vatani görevi için Askerlik Şubesi'ne teslim edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 13:37:16
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 11:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?