5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ekmek kasasında sigara hırsızlığı

Bursa'da bir kuruyemişçiden 815 YTL değerinde sigara çalıp ekmek kasasına dolduran 3 şahıs, karşılarında polisi görünce sigaraları bırakıp kaçtı. Uzun süren kovalamacanın ardından 2 zanlı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay dün gece yarısı Duaçınar Mahallesi Ankara Caddesi'nde meydana geldi. İsmail Hakkı Güler'e ait kuruyemişçi dükkanına asma kilitleri keserek girdikleri iddia edilen Murat C. (34), Gökhan E. (29) ve S.Y. (17), çaldıkları sigaraları ekmek kasasına doldurdu. Yazar kasadan 40 YTL parayı da alan şüphelileri vatandaşlar fark etti.

Vatandaşlar durumu hemen 155'e bildirdi. Şahıslardan ikisinin dükkanı soyduğu iddia edilirken, birinin ise sokak başında gözetleyicicilik yaptığı öne sürüldü. Çevreyi gözetleyen şahıs, sivil ekipleri karşısında görünce hemen diğer arkadaşlarına haber verdi. Polisi görünce paniğe kapılan şüpheliler, sigara dolu ekmek kasasını bıraktıktan sonra ara sokaklara doğru kaçmaya başladı. Polis ekipleri bu kişilerin peşine düşerken, nefesleri kesen hırsız-polis kovalamacası yaşandı.

Ancak çevreyi kısa sürede kuşatan sokak timleri ve sivil ekipler, ayrı yönlere kaçan 3 şüpheliyi yakaladı. 815 YTL değerindeki sigaralar ise sahibine iade edildi.

Şüphelilerden S.Y. yaşının küçük olması sebebiyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, diğer şüpheliler Murat C. ile Gökhan E. haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Daha önceden de suç kayıtlarının bulunduğu belirtilen Murat C. ile Gökhan E, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 19:16:13
Güncelleme :8 Aralık 2005 Perşembe 10:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?