1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Hamile kadını bıçaklamışlardı

Bursa'da, 4 aylık hamile kadını 18 yerinden bıçaklayıp çantasını gasp ettikleri öne sürülen 2 şahıs hakkında, "Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis" talebiyle dava açıldı.

16 Ocak 2006 tarihinde, Vakıfköy Yolu üzerinde 4 aylık hamile Nevin Doğru Aslan'ı çantasını almak için 18 yerinden bıçaklayarak öldürmeye kalkıştıkları öne sürülen zanlılar Ö.D. (19) ve A.K (20) hakkındaki soruşturmada sona gelindi. Cumhuriyet Başsavcılığı Nevin Doğru'yu yağma ve nitelikli adam öldürmeye teşebbüs suçları ile bu olaydan bir gün önce başka bir kişiyi yağma etmeye kalkıştıkları iddiasıyla zanlılar hakkında "Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis" talebiyle dava açtı.

Yeni Türk Ceza Kanunu çerçevesinde, mağdure hamile olduğu için zanlılar hakkında nitelikli suç kapsamında dava açıldı. Zanlıların önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacakları öğrenilirken, yağma suçundan 10 ila 15 yıl, kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs suçundan 13 ila 20 yıl, başka bir olaya karıştıkları için yağmaya teşebbüs suçundan da 10 yıla kadar hapislerinin talep edilebileceği belirtildi.

Yine değiştirilen İnfaz Yasası'na göre zanlılardan Ö.D.'nin suç kaydı olduğu için alacağı cezanın 5'te 2'sini değil, 4'te 3'ünü, sabıkasız olan A.K'nın ise 3'te 2'sini yatacağı öğrenildi. Zanlılar halen Bursa Cezaevi'nde tutuklu bulunurken, mağdure Nevin Doğru Aslan da tedavisinin ardından taburcu edilmiş, bebeğini de önümüzdeki aylarda sağlıklı olarak dünyaya getirebileceği açıklanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 18:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?