1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Hırsızı uyardı, canından oldu

Bursa'da çalıştığı iş hanının karşısındaki telefoncu dükkanını soyan hırsızları fark ederek, uyaran gece bekçisi, hırsızlar tarafından vurularak öldürüldü. Polis, başlattığı incelemenin ardından, sabıkalı 2 zanlı nefes kesen bir operasyonla yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gece Gazcılar Caddesi'nde bir telefon bayisinin camını kırıp diz üstü bilgisayar çalan 2 zanlı, kendilerini fark eden Petek Bozkaya İş Hanı güvenlik görevlisi, 2 çocuk babası Öner Karahan (43) tarafından uyarıldı. Ancak hırsızlardan birisi Karahan'a Demirtaşpaşa Hamamı önünde iki el ateş etti. Karahan'ın kalbine ve ayağına isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetmesinin ardından polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

Olaydan yarım saat sonra Gazcılar Caddesi'nde dolaşan ve 70 suç kaydı bulunan Erkan D. (29), sokak timleri tarafından şüphe üzerine gözaltına alındı. Önce suçunu inkar eden Erkan D, ayakkabısının altında cam kırıkları bulununca detaylı sorguya alındı. Erkan D.'nin, olayı arkadaşı Ali Atıf Y.'nin (33) işlediğini söylemesiyle cinayet bürosu ekipleri operasyon başlattı. 80 suçtan kaydı bulunan Ali Atıf Y, otobüsle Karacabey İlçesi'ne kaçmak isterken kıskıvrak yakalandı. Cinayette kullanılan silahın ise dün gece Kükürtlü Caddesi'nde bir otomobilin camı kırılmak suretiyle çalındığı ortaya çıktı.

Detaylı olarak sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen 2 zanlının, hırsızlık ve hırsızlık amacıyla adam öldürmek suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan gece bekçisinin Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan cenazesinin yarın (Cuma) toprağa verileceği öğrenildi.

Karahan'ın görev yaptığı Bozkaya İş Hanı'nın Müdürü Muhtar Üney, gece 23.00-11.00 saatleri arasında görev yapan arkadaşının en çalışkan personel olduğunu belirterek, "Sabah 05.00 sıralarında iş hanı çevresinde temizlik yapıyordu. Hırsızları fark edip uyarmış, peşinden gidince silahla vurulmuş. Çok heyecanlı, işini seven atik bir arkadaşımızdı. Bu heyecanı ve görev bilinci canına mal oldu" diye konuştu.

Mahalledeki görgü tanıkları ise sabah 05.00 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını belirterek, polisin olaya el koyduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 13:03:46
Güncelleme :27 Nisan 2006 Perşembe 18:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?