5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Hırsızlık yaparken kameralara yakalandı

Bursa'da bir alışveriş merkezine aile kılığında giren hırsızların yanındaki 8 yaşındaki çocuk, el çantasını market arabasının üzerinde bırakan şahsın çantasını çalarken kameralara yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 30-35 yaşlarında bir kadın ve bir erkekle yanlarındaki 8 yaşlarındaki çocuk alışveriş merkezine geldi. Alışveriş yapma bahanesiyle marketin reyonlarını gezen şahıslar, Orhan Demir'i (52) takibe başladı.

Demir, deri el çantasını alışveriş arabasının üzerine bırakarak süt almak için reyona yöneldiği sırada yüzünü bereyle kapatan küçük kız çantayı aldı. Hırsızlık yaptırılan çocuğun yanında gelen kadın ve erkeğin, Orhan Demir'in yanına yaklaşıp görüş mesafesini engelledikleri de kameralar tarafından kaydedildi.

Satın aldığı malzemeleri alışveriş arabasına koymak istediği sırada çantasının olmadığını fark eden Demir, arabayı başka bir yerde bıraktığını düşünerek aracı aramaya başladı. Ancak bir süre sonra hırsızlar tarafından çantasının çalındığını anlayan Demir, soluğu alışveriş merkezinin yönetiminde aldı.

Yapılan kamera incelemesinde, hırsızların çantayı çaldıktan sonra birkaç dakika içinde alışveriş yapmadan çıktıkları anlaşıldı. Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, içinde 5 adet Cumhuriyet altını, altın künye, kredi kartı ve kimlikler bulunan çantayı çalan şahısları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Öte yandan, Bursa'da son 2 yılda hırsızlık yaptırdıkları çocuklarının cezai müeyyideden kurtulması için yaşlarını nüfusa geç kayıt ettiren ailelere göz açtırılmıyor. Yaşlarının tespiti için kemik testine gönderilen 13 çocuğun gerçek yaşı ortaya çıkarken, 11 çocuk hakkındaki karar da bekleniyor. Ayrıca Bursa'da aileleri tarafından hırsızlığa teşvik edilen 15 çocuk mahkeme kararıyla çocuk yuvasına alındı.

Çocukların, yuvalardan kaçırılmaması için Çocuk Şube Müdürlüğü'nce de tedbir alındı. Çocuklarına hırsızlık yaptırdığı iddiasıyla geçtiğimiz yıl 4 kişi tutuklanırken, alınan tedbirler sayesinde Roman ailelerin oturduğu ve 60 civarında çocuğun suça karıştığı Kızyakup Mahallesi'nden hırsızlık olaylarında yüzde 70 azalma sağlandığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 12:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?