5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İşçileri arabasıyla ezip kaçtı: 2 ölü

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde, karayolu kenarında yürüyen 5 kişilik işçi grubuna, plakası belirlenemeyen bir araç çarptı. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza dün akşam saat 20.00 sıralarında Yenişehir-Bilecik Karayolu 7. kilometresi Ebeköy yakınlarında meydana geldi. Diyarbakır'dan Yenişehir'e mevsimlik olarak çalışmak için gelen işçi grubu, akşam saati tarladan köye dönüşe geçti.

Yol kenarında yürüyen 5 kişilik gruba plakası alınamayan bir araç çarptı. Kazada bayan işçi Rihan Ürün (55) olay yerinde, torunu Özgür Ürün (7) hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

Olay yerine yakın bir lastikçide çalışan Cemali Durak, kazayı inleme seslerinden fark ettiğini ve yol kenarında yatanları gördüğünde hayrete düştüğünü söyledi. Durumu ağır olan 2 kişiyi aracına aldığını ifade eden Durak, jandarmayı da bilgilendirdiğini ancak 7 yaşındaki Özgür Ürün'ün yolda hayatını kaybettiğini belirtti.

Cemali Durak, "Bir ses duydum, aracımın kapısı açıktı. İlk önce aracımın kapısının rüzgardan kapandığını zannettim. Ancak uzaktan gelen bağırış seslerini duyunca kaza olduğunu anladım ve olay yerine koştum. Yerde yatan üç kişi gördüm. Birinin öldüğünü anladığım için onu orada bıraktım. Diğer iki kişiyi ise kendi aracımla hemen Yenişehir Devlet Hastanesi'ne götürdüm" diye konuştu.

Yenişehir Devlet Hastanesi'ne getirilen ağır yaralı Metiye Kaçan ise, kafatasında çökme kırığı teşhisi konularak acilen Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Metiye Kaçan, Bursa Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Kazada olay yerinde bulunan Hasine Kabak ve Nuriye Kaçan ise, olaydan yara almadan kurtuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 17:56:10
Güncelleme :4 Eylül 2005 Pazar 17:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?