5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kamyon otobüs kafa kafaya: 14 yaralı

Bursa'da, yolcu otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 2'si ağır 14 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Mustafakemalpaşa İlçesi'nden Bursa'ya gelen ve 46 yolcunun bulunduğu Mehmet Karadeniz idaresindeki 16 SV 799 plakalı yolcu otobüsü, saat 10.00 sıralarında Özlüce'den Alaattinbey istikametine geçmeye çalışan Ahmet Çakmak (35) idaresindeki 16 K 0304 plakalı kamyonla kafa kafaya çarpıştı.

Kamyondan sonra trafik lambaları ve levhalara çarpan otobüste ise can pazarı yaşandı. Sıkışan otobüs sürücüsü Mehmet Karadeniz (34) ile yolcu Kemal Fidan (45) olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri ve vatandaşların titiz bir kurtarma çalışması ile sıkıştıkları yerden çıkartılarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Otobüsten kendi imkanları inip, üstleri başları kan içinde, kaldırıma oturan yaralılar, ana baba gününe dönen kaza mahallinde kendilerine uzanacak yardım elini bekledi. Kazayı haber alan yolcuların yakınları da olay yerine geldi. Otobüs içinde sıkışan sürücü Mehmet Karadeniz, vatandaşların son derece bilinçli ve titiz çalışmasıyla sürücü mahallinden çıkarıldı.

Bölgeye kısa sürede gönderilen 5 ambulans ve itfaiye ekipleri de kurtarma çalışmalarını gerçekleştirdi. Kazada yaralanan Remziye Toker (29), Hatice Barutsen (54), Kamil Bayrı (39), Türkan Aksa (43), Hediye Tayinci (50), Süleyman Kanyılmaz (61), Devrim Yavuz (28), Çanan Çabuk (39), Emel İnan (37), Mehmet Uğurbil (32) Metin Toker ile özel bir nakliye firmasında çalışan kamyon sürücüsü Ahmet Çakmak (35) da çevredeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Bu arada, kaza mahalline gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yetkililerden bilgi aldı. Sürücülerin saatte 70 kilometre hız ile gitmeleri gerektiği şehir içi güzergahta, araç sürücülerinin 120-150 kilometre hızla gittiğinden yakınan Bozbey, "Sürücüler ana arterde olsa, şehir içi kesimlerinde lütfen yavaş gidin. Kendiniz yaralanmayabilirsiniz ama mutlaka başkalarının canı yanar" dedi.

Olay yerine gelen belediye ekipleri de akaryakıt, motor yağı ve kana bulanan yola, başka kazalara yol açmamak için kum döktü. Yolcuların etrafa saçılan, elmadan peynir loruna kadar pek çok yiyecek ise kaldırımda toplandı. Kazayla alakalı soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 12:50:46
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 14:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?