1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Katili DNA'sı eleverdi

Bursa'da, bilezikleri için öldürülen kadının katil zanlısı ortaya çıktı. Uzun süre olayı soruşturan dedektifler, 14 ayrı kişiden aldıkları kan örneğiyle cinayeti aydınlattı. Boğuşma sonrası boğularak öldürülen genç kadının tırnaklarındaki doku örnekleri, gözaltına alınan doğalgaz tesisatçısının kanıyla uyuşunca olay aydınlatıldı. 

Alemdar Mahallesi Bahtiyar Sokak'taki tüyler ürpertici cinayet 18 Şubat'ta işlenmişti. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Erdem Poyraz, iş dönüşü 7 ay önce evlendiği eşinin cansız bedeniyle karşılaştı. 

24 yaşındaki yeni gelinin kim tarafından öldürüldüğünü araştıran cinayet dedektifleri, evin kapısında zorlama olmaması sebebiyle, aile fertleri ve aileyle ilgili olan tesisatçı ve benzeri kişilerin kan örneklerini aldı. 

Eşarpla boğularak öldürülen, bilekleri kesilerek intihar süsü verilen ve 5 tane Adana Burması bileziği gasp edilen Şennur Poyraz'ın tırnaklarında boğuşma sırasında oluşan ve zanlıya ait olduğu sanılan DNA örnekleri de incelemeye alındı. 

Şüpheli kişilerden alınan kan örnekleri ile DNA'lar karşılaştırıldığında doğalgaz tesisatçısı Hüseyin D.'nin örnekleri pozitif çıktı. 26 yaşındaki Hüseyin D, operasyonun ardından gözaltına alınarak sorgulandı. 

Cinayetten sonra aldığı 5 tane bileziği 2 kuyumcuya sattığı tespit edilen Hüseyin D.'nin, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

Emniyet Müdürü Tahsin Demir, olayın aydınlatılmasında emeği geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü personeline teşekkür etti
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 17:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?