1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Katili komşusu çıktı

Bursa'da, 20 bileziği için telle boğularak öldürülen Şehri Acar'ın katil zanlısı komşusu çıktı. Olaydan sonra tek görgü tanığı olarak polise ifade verip robot resim de çizdiren katil zanlısının, maddi sıkıntıda olduğu için Şehri Acar'ın bileziklerine göz koyduğu ve cinayeti bunun için işlediği öğrenildi. Bir ay sonra baba olmaya hazırlanan ve poliste ifade vermeyen zanlının, parmak izleri ve evinde bulunan 13 bilezik kendisini ele verdi.
 
Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 10 gün önce, ev kadını Şehri Acar (50), Çiftehavuzlar Mahallesi'ndeki evinde telle boğularak öldürülmüş, 20 bileziği çalınmıştı. Olayı soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, olayın tek görgü tanığı olarak kendilerine başvuran Mustafa K.'yı (27) sürekli takibe aldı. Acar çiftinin evlerinin çatısına izolasyon yapan kişinin damadı olan Mustafa K, evden biri kadın 2 kişiyi çıkarken gördüğünü söyledi. Katil zanlısının eşkalini verip robot resim de çizdiren Mustafa K, polis tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak her gün Emniyet Müdürlüğü'ne gelip katil hakkında gelişme olup olmadığını da soran katil zanlısı, iki ve üçüncü ifadesinde çelişkili beyanlarda bulundu. 

Polis ekipleri, şüphelendikleri ancak tanık olduğu için serbest bıraktıkları Mustafa K.'yı takibe aldı. Kısa süre önce iş başı yaptığı fabrikaya gitmeyen, geceleri eğlenceye giden Mustafa K. detaylı olarak sorguya alındı. Savcılıktan alınan izinle de evinde arama yapılan Mustafa K.'nın evinde 13 tane bilezik ele geçirildi. 7 tane bileziği cinayetin hemen ardından kuyumcuda bozdurduğu ve borcunun bir kısmını ödediği tespit edilen Mustafa K. gözaltına alındı. Parmak izleri ile olay yerinde bıraktığı izler karşılaştırılan Mustafa K.'yı bu izler de ele verdi.
Bir yıl önce evlenen ve bir ay sonra baba olmaya hazırlanan Mustafa K. 'cinayet ve yağma' suçundan adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen 13 bilezik de İsmet Acar'a teslim edildi.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 16:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?