5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Korsan servisçilere geçit yok

Bursa'da, servis araçlarının ruhsatlarının yenilenmesinin ardından kaçak olarak çalışanlara yönelik yapılan denetimde 30 araç trafikten men edilirken, servis kriterlerine uymayan 15 araca da 120 YTL para cezası kesildi.

5216 sayılı kanun gereği denetim hakkı Büyükşehir Belediyesi'ne geçen servis araçlarına ruhsatlarının verilmesinden sonra trafik zabıta ekiplerinin korsanlara karşı başlattığı amansız takibi sürüyor.

Bugün Acemler Kavşağı ve Hürriyet Caddesi'nde yapılan denetimlerde 220 araç kontrolden geçirildi. Denetimde ruhsatsız çalıştıkları belirlenen 30 araç 15 gün süreyle trafikten men edilirken, araç sahiplerine 120'şer YTL ceza kesildi. Fabrika ve işyerlerine ait ruhsatı olan ancak belirlenen kıstaslara uygun çalışmadıkları tespit edilen 15 araca da 120'şer YTL para ceza kesildi.

Araçlarını otoparka çekmeyen korsan araçlar, güvenlik güçlerinin nezaretinde anlaşmalı yedieminlere çekildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Koçak, 5216 sayılı kanun gereği 'S' plakalı servis araçlarının çalışma ruhsatlarının verilme ve denetim görevinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini hatırlatarak, "2 bin 657 'S' plakalı araca çalışma ruhsatı verdik. Ruhsatları verdikten sonra korsan çalışanlara yönelik denetimlerimizi artırdık.

Bursa'da izinsiz çalışan 'S' plakalı servis araçlarına müsaade etmeyeceğiz. 5 aydır farklı bölgelerde yaptığımız çalışmalarda bin 500 aracı denetledik. Bunlardan 183 araç trafikten men edilirken, bin 214 araca toplam 145 bin YTL para cezası kestik" dedi.

Korsan araçlara karşı işletme sahiplerini duyarlı olmaya çağıran Koçak, "Can taşıyan ve büyük sorumluluğu sahip olan servis taşımacılığında korsan çalışmaya izin vermeyeceğiz. Bursa'da yaşan herkesin kentlilik bilinci ile bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz.

Özellikle işletme sahipleri ucuz ancak hiçbir güvenliği olmayan bu araçları tercih etmemelerini istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 14:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?