5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Metroda bombalı dehşet!

Bursa'da Merinos Metro İstasyonu yakınında, muhtemelen taşıdığı bombanın patlaması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Ölen kişinin cesedi, olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede bulunan iki şüpheli paketi fünye ile patlatırken, olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, araştırmanın sürdüğünü söyledi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi İlçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi Merinos Kavşağı Tedaş Müesese Müdürlüğü ve metro istasyonu yakınlarında sabah 06.45 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu yanında bomba bulunan 25-30 yaşlarındaki bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Zanlının, bir kolu ve bir bacağı koparken, parça tesiri yapması için bombanın içerisine konulan çivi parçaları da çevredeki otobüs ve kamyonlara isabet etti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel kıyafetli bomba imha ekibi, ölen zanlının cesedinin yanında başka bomba olabileceği ihtimali üzerine araştırma yaptı. Tedaş yakınlarında bulunan iki şüpheli paket de fünye ile patlatılarak imha edildi.

Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Terörden Sorumlu Müdür Yardımcısı ve şube müdürleri ile olay yerinde incelemelerde bulundu. Şüpheli paketlerin imhası sırasında olay yerinde bulunan Çapkın da büyük bir ses çıkınca korkulu anlar yaşadı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de özel kıyafetleriyle güvenlik çemberine alınan olay yerinde görüntü kaydedip, delil araştırması yapıyorlar. Ölen zanlının, bir ayakkabısı olay yerinin yaklaşık 30 metre ilerisinde bulundu. Yeşil tişört ve açık kahverengi pantolon giyen zanlının üzerinden çıkan kimlik ve belgeler de incelemeye alındı. Şahsın kimliğini açıklamaktan kaçınan Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, araştırmanın sürdüğünü şu an için detaylı bilgi vermesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından zanlının parçalanmış cesedi, bir ambulansa konularak otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 10:19:43
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 15:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?