5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Mezarlıkta madde bağımlısı dehşeti

Bursa'da, gençlik merkezinde kalan 11 yaşındaki madde bağımlısı çocuk, mezarlıkta madde bağımlısı arkadaşı tarafından, kafasına mezar taşlarıyla vurularak öldürüldü. Bir süre önce bir marketten bali çaldığı öne sürülen 16 yaşındaki zanlının, kendisini ihbar ettiği gerekçesiyle arkadaşını öldürdüğü ortaya çıktı.

Kapsamlı bir tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunmayan Bursa'da, uçucu madde kullandıkları için zaman zaman Gençlik Merkezi'ne alınmayan madde bağımlısı çocuklar, korkunç cinayetle bir kez daha gündeme geldi.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Ahmetpaşa Gençlik Merkezi'nde kaldığı öne sürülen 11 yaşındaki S.T. (Sergül Taş), 1 ay önce bir marketin camını kırarak bali çalan 16 yaşındaki arkadaşı A.K.'yı (Abdi Kurt) polise ihbar etti. Kendisini ihbar eden arkadaşı S.T.'ye uzun süredir ölüm tehditlerinde bulunan A.K, dün gece geç saatlerde uçucu madde koklamak için Ahmetpaşa Mezarlığı'na gitti.

S.T. ile mezarlıkta karşılaşan A.K, bir mezardan kopardığı 4 parça taşla, arkadaşının başını ezerek öldürdü. Elindeki bali tüpünü de S.T.'nin üzerine boşaltan ve yakmak isteyen A.K, bankamatiğe gitti. Cumhuriyet Caddesi'ndeki bankamatiğe gidip sabahlamak isteyen A.K, burada sızdı. Burada diğer madde bağımlısı arkadaşlarıyla uyuyan A.K, vatandaşlar tarafından ihbar edildi. Bankamatiğe gelen polis ekibi, kanlı elbiseleri bulunan A.K. ve yanındaki arkadaşlarını sorgulayınca, mezarlıktaki ceset bulundu.

Çocuk ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, A.K. gözaltına alındı. A.K.'nin cinayeti işlediğini söylediği ve bankamatikte yatan 4 çocuk da tanık olarak ifadesine başvurulmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

HEPSİNİ ÖLDÜRMEYİ PLANLADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Çok sayıda suçtan kaydı bulunan ve Devlet Hastanesi'ndeki merkez yeterli olmadığı için tedavinin ardından yeniden uçucu madde kullanmaya başlayan A.K.'nin, kendisini ihbar ettiği gerekçesiyle S.T.'nin yanı sıra onun 3 arkadaşını da ıssız bir yere götürüp, çeşitli malzemelerle öldürmeyi planladığı da ortaya çıktı.

Polis, üzerinde kan bulunan çocuklardan birini daha ifadesine başvurulmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Öldürülen S.T'.nin yakın arkadaşı olan C.T. ve F. isimli çocukların da ifadelerine başvuruldu. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Ahmetpaşa Mahallesi sakinleri, Gençlik Merkezi'nde kaldıkları söylenmesine rağmen balici çocukları her gün sokakta gördüklerini belirterek, "Bali kullandıkları için bu çocuklar Gençlik Merkezi'ne alınmıyorlardı. Çocuklar, tam teşekküllü bir tedavi ve rehabilitasyon merkezine gönderilmeliydi. Devlet Hastanesi'ne birkaç gün götürüldüler.

Ancak oradaki tedavi yeterli olmadı. Kendileriyle konuştuğumuzda, 'Bu illetten kurtulmak istiyoruz' diyorlardı. Bursa'da sosyal donatı imkanları olan bir rehabilitasyon merkezi olsa, böyle olaylar yaşanmaz. Sokaktaki masum insanların da zarar görmesi önlenebilir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 13:27:46
Güncelleme :27 Aralık 2005 Salı 17:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?