5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Minibüste can pazarı

Bursa-Ankara yolunda sefer yapan şehir içi yolcu minibüsünde, seyir halindeyken, elektrik kablolarının alev alması sonucu yangın çıktı.

Minibüs içinde bulunan 10 yolcu, sürücünün kapıyı açmasıyla, kendilerini güçlükle son anda dışarıya attı. Çaresiz şoför, minibüsünün söndürülmesi için vatandaşlardan yardım istedi.

Edinilen bilgiye göre, yangın öğle saatlerinde Ankara Yolu Alp İş Merkezi önünde meydana geldi. Teleferik semtinde aldığı yolcuları Garaj'a götüren Mehmet Karayal idaresindeki 16 M 0136 plakalı minibüs, Ankara Yolu Adliye Binası yakınlarında bir anda alev aldı.

Aracın teyp kablolarının aşırı ısınması ve tutuşması ile başlayan yangın, birkaç sanayide plastik maddeler sebebiyle alevlenerek büyüdü. Teybin kablolarının şase yapması sonucu çıktığı sanılan yangın, minibüs yolcuları arasında büyük paniğe sebep oldu.

Yoğun dumanla genizleri yanan ve nefes almakta zorlanan yolcular, sürücü Mehmet Karayel'in zamanında kapıyı açması ile kısa sürede dumanlar içindeki kabinden tahliye oldu. Yolcuların aşağıda uzun süre öksürmeleri dikkati çekti.

Çarisiz gözlerle minibüsünün yanışını izleyen sürücü Karayel, çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Çaresiz şoförün imdadına ise esnaf yetişti. Torpidoyu kaplayan alevler, yangın söndürme tüpüyle kontrol altına alındı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri de, içinden tekrar alevlenen minibüsü su ile söndürdü.

Yolcular neye uğradıklarını anlayamazken, şoför Karayel ise ilk defa başına böyle bir olay geldiğini ifade ederek, "Ne olduğunu anlayamadım. Birden aracın önünden yoğun bir duman, ardından da alevler çıktı.

Esnaftan Allah razı olsun. Onlar olmasa ekipler gelene kadar çok daha büyük hasar meydana gelirdi.

Yolculardan da özür diliyorum, onlara da bir helal gelmedi. Yolcuları başka bir araca aktardık. Bu kadarıyla geçmiş olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 17:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?