5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Montu ele verdi

Bursa'da bıçak zoruyla iki kadının parasını gasp ettiği öne sürülen sabıkalı bir kişi, yeşil montundan yola çıkan polis ekiplerince yakalandı.

33 ayrı suçtan kaydı bulunan ve 10 gün önce de bir kişinin cep telefonunu bıçak zoruyla gasp ettiği 2 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenilen şüpheli tekrar çıkarıldığı adliyede tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi İlçesi Başaran Mahallesi'nde geçtiğimiz cumartesi günü 07.00 sıralarında işe giden tekstil işçisi Fethiye K. (34) ile ev hanımı Emine B.'nin (40) çantaları önüne çıkan bıçaklı bir saldırgan tarafından gasp edilmişti. Polise müracaat eden iki kadın, eşkalini verdikleri bıçaklı şahsın 30'ar YTL'yi gasp ettiklerini ifade etti.

Olayı araştıran Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri, yeşil montlu 20 yaşlarındaki kişiyi takibe aldılar. Aralarında kapkaç, hırsızlık, bıçakla yaralama gibi suçlardan 33 tane kaydı bulunan İbrahim D. (19) Araştırma Bürosu ekiplerince dün akşam Atıcılar Mahallesi'nde bir motosiklet hırsızlığı iddiasıyla gözaltına alındı. Muradiye'deki Araştırma Bürosu'na götürülen İbrahim D.'nin üzerindeki kıyafetle 4 gün önceki gasp olaylarında belirtilen eşkal birbirine uydu.

Olayın mağduru olan kadınlar yapılan teşhis sonucu İbrahim D.'yi tanıyarak şikayetçi olduklarını söyledi. İbrahim D.'nin 17 Ekim günü Emrah G. isimli şahsın cep telefonunu bıçak zoruyla gasp ettiği iddiasıyla mahkemeye sevk edildiği ve tutuklandıktan 2 gün sonra yapılan itirazla cezaevinden serbest bırakıldığı da öğrenildi.

Hakkındaki tahkikat evrakı hazırlanan İbrahim D., Gasp Bürosu ekiplerince çıkarıldığı adliyede tutuklanarak ceza evine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 02:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?