5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Mum devrildi, atölye yandı

Bursa'da, elektrik kesintisi sebebiyle ayakkabıcı dükkanında yakılan mum devrilince, yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay Kemerçeşme Mahallesi Özel Sokak üzerinde bulunan ayakkabı atölyesinde meydana geldi. Akşam saat 18.00 sıralarında elektriklerin kesilmesi üzerine atölye çalışanları tarafından yakılan mumun boya üzerine devrilmesi sonucu, boyalar alev alev yanmaya başladı.

Mehmet Ali Sert'e ait olduğu öğrenilen ayakkabı atölyesindeki yangına Bursa İtfaiyesi 4 araçla müdahale etti. Alevler, çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında, 15 milyar liralık maddi hasar meydana geldi.

Esnaf, sık sık yaşanan elektrik kesintisi yüzünden TEDAŞ'a tepki gösterdi. Mahalle esnaflarından olan Ayhan Erdinç, "Geçen yıl meydana gelen yangın sonrası belediye yetkilileri, elektrik kesintisinden dolayı yaşanan sıkıntıların giderileceği konusunda bize söz vermişlerdi.

O günden sonra arayan soran olmadı. Bizim işimiz sürekli elektrikle. 'Kademe kademe vereceğiz' diyorlar. Elektrik trafosu 1 ay önce yapıldı ama hala günde 2-3 saat elektrik kesiliyor. Bu işe çare bulunmaz ise bu tür olaylar sık sık meydana gelecektir. TEDAŞ yetkilileri bu işe bir an önce çare bulmalı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 11:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
B.Erkmenoğlu IP: 85.104.198.xxx Tarih : 27.12.2005 00:13:35
Trafoların yetersizliğindenmidir? yoksa başka sebeplerden mi, Soğanlı mahallase Yediyol üstünde her akşam giderek geleneksel bir hal alan geçici elektrik kesintileri artık bizleri yıldırdı.Yetkilelerin dikkatine!