5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Nilüfer'de 52 öğrenci zehirlendi

Bursa'da, Yolçatı İlköğretim Okulu'nda yapılan haşere ilaçlamasında zehirlenen 52 öğrenci hastanelik oldu.

Durumları iyi olan öğrencilerin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Alınan bilgiye göre, merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Yolçatı Köyü İlköğretim Okulu'nda yapılan haşere ilaçlamasından sonra yaklaşık 52 öğrenci mide bulantısı, baş dönmesi ve aşırı ateş şikayetiyle Çekirge Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öğrencilerin bir kısmı taburcu edilirken, 20 civarında öğrenci hastanede bir gece müşahede altında tutuldu.

Yolçatı İlköğretim Okulu'nda Perşembe günü akşam saatlerinde Nilüfer Belediyesi tarafından sinek ve haşereye karşı ilaçlama yapıldığı, Cuma sabah saatlerinde okula gelen öğrencilerin ilk dersten sonra rahatsızlandığı öğrenildi.

Mide bulantısı, baş dönmesi ve aşırı ateşten şikayet eden öğrenciler, Çekirge Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin bir kısmı geceyi hastanede geçirdi. Sabah saatlerinde öğrencilerin tamamı taburcu edilerek Nilüfer Belediyesi'ne ait bir minibüsle köye götürüldü.

Öğrenciler, okulda yapılan ilaçlamadan zehirlendiklerini söylerken, okul idarecileri ise ciddi bir durum olmadığını, sadece 4 öğrencinin fenalaştığını, diğer öğrencilerin de tedbir maksadıyla getirildiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 15:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seher bülbül IP: 85.108.60.xxx Tarih : 2.06.2010 19:10:56

bizim okulun faciası