1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Öğretmene ‘döner bıçaklı’ saldırı

Bursa’da bir ilköğretim okulunda öğrencilerin deneme sınavında olduğu sırada, kapı önünde gürültü yapan öğrencileri uzaklaşmaları konusunda uyaran 30 yaşındaki 7 yıllık öğretmen Beyzade Ergün, bir süre sonra bu öğrencilerin çağırdığı 3 gencin döner bıçaklı saldırısına uğradı.

Ellerindeki taşlarla vurdukları öğretmeni önce yere düşüren saldırganlar, yanlarındaki döner bıçağıyla da kafatasını yardı. Saldırganlar, ‘Bunun işi bitti’ diyerek, öldüğünü sandıkları öğretmeni bırakıp olay yerinden uzaklaşırken, kaldırıldığı hastanede başına 6, kalçasına 2 dikiş atılan Beyzade öğretmene, bir hafta ‘iş göremez’ raporu verildi.

Merkez Yıldırım İlçesi’ne bağlı Arabayatağı Mahallesi’ndeki Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nda geçen Pazar günü meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti. Öğrenciler arasında yapılan ortak deneme sınavı için okula gelen 7 yıllık öğretmen evli ve iki çocuk babası 30 yaşındaki Beyzade Ergün, sınav başladıktan sonra okulun bahçe kapısı önünde yüksek sesle konuşup, şakalaşan aynı okulun öğrencilerini uyarmak için dışarıya çıktı. Gürültü yapan öğrencilere, “Arkadaşlarınız içeride sınavda.

Gürültü yapıp dikkat dağıtıyorsunuz. Başka bir yerde oynayın” diyen Ergün, beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. Gürültü yapanlar arasında bulunan 6'ıncı sınıf öğrencisi 13 yaşındaki E.A., “Sen kim oluyorsun. Sana kötü şeyler yaparız. Burada bekle abimi çağırıyorum” diyerek, okulun önünden uzaklaştı.

3 KİŞİ GELİP SALDIRDI

Öğretmen Ergün, daha içeriye girmeden, okulun 50 metre uzağındaki boş arsadan gelen kimliği belirsiz 3 kişi, kapının önüne çağırdıkları öğretmene önce kafa atıp yere düşürdü. Daha sonra öğrencilerin gözleri önünde yerden aldıkları taşlarla öğretmenin bacaklarına ve sırtına vurmaya başlayan sanıklardan biri, belinden çıkardığı döner bıçağı ile Ergün’ü bacaklarından ve sırtından yaraladı. Son olarak öğretmenin kafasına döner bıçağı ile vuran sanıklar, kanlar içinde hareketsiz duran öğretmeni, ‘bunun işi bitti’ diyerek ‘öldü’ sanıp olay yerinden uzaklaştı.

“BÖYLE OLAYLARA ALIŞIĞIZ”

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaralı öğretmeni, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Başına 6 ve kalçasına 2 dikiş atılan Ergün, bir hafta ’iş görmez’ raporu verildikten sonra taburcu edildi. Ergün’ün şikayeti üzerine olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bu tür olayların kendileri için çok alışıldık olduğunu belirten Beyzade Ergün, “Bu sadece bizim değil, Türkiye’nin de önemli bir sorunu. Her okulda emniyet görevlileri bulunması gerekirken, bizim okulumuza sadece olay olduğunda polis geliyor. Güvenliğin daha da artırılması gerekiyor” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 15:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?