5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Omuz atma kavgası kanlı bitti

Bursa'da, gazino çıkışı evlerine gitmek isteyen 2 genç ile aniden önlerine çıkan şahıslar arasında çıkan omuz atma kavgası silahlı çatışmaya dönünce, 2 kişi yaralandı. Bir ev ve 2 otomobilin kurşunlandığı silahlı kavga sırasında polis ekiplerine de ateş ettiği iddia edilen bir kişi, suç aleti tabancayla birlikte yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gece saat 00.30 sıralarında Yeni Yalova Yolu üzerinde bir restoranda alkol aldıktan sonra evlerine gitmek için yola çıkan Cesur T. (23) ve Kerim Ö. (24), yürüyerek Küplüpınar Mahallesi Günaydın Sokak'a geldi. Sokak üzerindeki park etmiş otomobillerin arasından aniden çıkan Kemal Ç. (20) ve yanındaki 2 arkadaşı Cesur T. ile Kerim Ö.'ye omuz attı. Şahıslar arasında çıkan tartışma büyüyünce, silahlar konuştu.

Kemal Ç, yanında bulunan tabancasıyla Cesur T.'yi sağ bileğinden, Kerim Ö.'yü de ayağından kurşunladı.Yaralanan 2 arkadaş, Küplüpınar Mahallesi ara sokaklarına girerek şahıslardan kaçmak istedi. Ancak Kemal Ç, şahısları uzun süre kovalayarak arkalarından ateş etti.

Bu sırada park halinde bulunan Cengiz Yıldız'a ait 34 GFH 26 plakalı otomobil ve Metin Özibiş'in kullandığı 16 BAF 18 plakalı otomobil ile Mert Kaya'ya ait ev, silahlardan çıkan mermilerin isabet etmesiyle zarar gördü. Şahısları tabancayla kovalarken polisin dur ihtarına uymayan Kemal Ç, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin üzerine de ateş açınca ortalık yeniden karıştı.

Asayiş ekibinin yardım istemesi üzerine polis ile Kemal Ç. arasında uzun süreli kovalamaca yaşandı. Kısa sürede bölgeye gelen takviye ekipler, Küplüpınar Mahallesi'nin ara sokaklarıyla otomobil yedek parçası satan dükkanların duvarlarından atlayarak arama yaptı. Yaralı şahıslar, Cesur T. ve Kerim Ö. Soğanlı Polikliniği'ne gelerek tedavilerini yaptırmak istedi. Ancak görevlilerin ihbarı üzerine polikliniğe gelen polis ekipleri, 2 yaralı şahıs ambulansla Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken ifadesine başvurdu.

Yaralı şahısların ifadesi doğrultusunda araştırmayı genişleten polis ekipleri, Kemal Ç.'yi sabaha karşı suç aleti tabancayla birlikte gözaltına aldı. Ayrıca olaydan sonra park halindeki otomobillerin altına atılmış 2 adet tabanca polis tarafından ele geçirilerek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Soruşturma başlatan Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri olaya karışan 2 kişiyi araştırırken, çatışmanın basit bir omuz kavgasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılıyor.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 12:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?