5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Onlar parkta yaşıyorlar!

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde bir tavuk çiftliğinde çalışırken, cezaevine giren ve tahliye olunca da sokağa atılan baba, iki çocuğu ve eşiyle parklarda yatıp kalkıyor.

Bir tavuk çiftliğinde işçi olarak çalışan Muzaffer Sürücü (35), adam yaralama suçundan bir ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Sürücü, kaldığı köye gittiğinde dini nikahlı eşinin ve iki çocuğunun sokağa atıldığını gördü. Çalıştığı tavuk çiftliğine giden Sürücü, işten de kovulduğunu öğrenince şok oldu.

Umutcan (4) ve Ayşenur (1) isimli iki çocuğunu ve eşini alarak Bursa'ya gelen Sürücü, burada parklarda yatmaya başladı. İşsiz olduğu için parasız kalan Sürücü ve ailesi günlerce aç kaldı. Son olarak Zafer Mahallesi'nde bulunan parka yerleşen baba Muzaffer Sürücü, 1.5 aydır eşi ve çocukları ile burada kalıyor.

Maddi imkansızlıklardan dolayı eşi Nursel Eser'e (36) resmi nikah yapamayan Sürücü, iki çocuğunu ise nüfusa kaydedemiyor. Parkta bulunan bir kafenin duvarına battaniye çekerek korunmaya çalışan Sürücü ailesine, çevrede bulunan vatandaşlar yardım ediyor.

1.5 aydan beri parkta yattığını belirten anne Nursel Eser, parkta hırsızların kendilerini bile soyduğunu ifade etti. Çocuklarına ve eşine acıdığını anlatan Nursel Eser, "Biz Belediye Başkanı'nın yanına gittik. Bize erzak verdiler. Ama bizim yemek pişirecek yerimiz yok. Tenceremiz yok. Çocuklarıma ekmek parası bulamıyorum.

Bize etraftakiler acıyıp ekmek alıyorlar. Benim çocuğum sünnet olacak. Ben çocuğumu burada nasıl yatırayım? Ben sadece başımı sokacak bir ev istiyorum. Bana 'çocuklarını yuvaya ver' dediler. Ben çocuğumu yuvaya vermek istemiyorum. İnsan evladını atabilir mi? Kimse çocuğunu yuvaya vermek istemez. Nereye gitsek yüzümüze kapılar kapandı" dedi.

1 ay hapis yattıktan sonra dışarıya çıktığında ailesini sokakta bulduğunu söyleyen baba Muzaffer Sürücü, çalıştığı iş yerinin çocuklarını dışarıya attığını iddia etti. 1.5 aydır sokaklarda kaldığını vurgulayan Sürücü, "Bize kimse yardımcı olmadı. Komşulardan Allah razı olsun. 4 kere midemden ameliyat oldum. Ben şizofren hastasıyım.

Tedavi göremiyorum. İlaçlarımı alamıyorum. Çocuklarımı acı içinde görmek beni perişan ediyor. Kendi kendime zarar veriyorum. Bize yardım edeceklerini söyleyen herkes kandırdı. Duyarlı vatandaşların yardımlarını bekliyoruz. Bizim de sıcak yemekler pişen bir yuvamız olsun istiyoruz. Ben bunu iki çocuğum için istiyorum" diye konuştu. Minik Umutcan ise en büyük isteğinin bisiklet olduğunu ağlayarak söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 12:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?